O localitate din județul Iași, în caranină. Cine își va petrece sărbătorile în casă

O localitate din județul Iași a fost plasată în carantină pentru două săptămâni. Astfel, echipe mixte de jandarmi și polițiști vor acționa pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor de restricție.

„Duminică, ţinând cont de incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS CoV-2, în localitatea Aroneanu din comuna Aroneanu, judeţul Iaşi, a fost instituită zonă de carantină, pentru o perioadă de 14 zile. În vederea asigurării ordinii publice şi a respectării măsurilor de carantină la faţa locului vor acţiona în sistem mixt mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti”, precizează, duminică, într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

De asemenea, arată sursa citată, încetează carantina în perimetrul din comuna Ciurea – aparţinătoare Ciurea şi Lunca Cetăţuii (zona Zanea).
Cine are voie să iasă din casă noaptea

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi informează că, pe timpul nopţii, în intervalul orar 23,00 – 05,00, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu următoarele excepţii:

* deplasarea în interes profesional între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

* deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

* deplasarea din motive urgente bine justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Restricții pe timpul zilei

Pe timpul zilei, se limitează circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fiind permisă pentru următoarele motive:

* deplasarea în interes profesional între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

* deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;

* deplasarea din motive urgente bine justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;

* realizarea lucrărilor agricole sau comercializarea de produse agroalimentare, cu prezentarea certificatului de producător sau alt document doveditor;

* deplasări scurte legate de nevoile animalelor domestice din gospodărie, după caz animalelor de companie;

* deplasări scurte pentru efectuarea achiziţiilor/cumpărăturilor de bunuri de strictă necesitate;

* participarea la activităţi religioase.

Potrivit IJJ Iaşi, pentru verificarea motivului deplasării, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, după caz, legitimaţia de serviciu, adeverinţă eliberată de angajator sau declaraţia pe propria răspundere, iar intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se va face numai prin filtrele instituite de către forţele de ordine. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...