O mare companie străină va deschide o fabrică în România, pentru a dezvolta un produs militar

Publicat: 28 mai 2024, 07:28, de Cristina Cohuț, în ECONOMIE , ? cititori
O mare companie străină va deschide o fabrică în România, pentru a dezvolta un produs militar
Sursa foto: marshallgroup.com

Compania Marshall și producătorul român Bluespace Technology au planuri de a dezvolta rapid un prototip pentru o soluție containerizată militară și de a discuta posibilitatea înființării unei unități de producție în România.

Potrivit unui comunicat de presă, Marshall a semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) cu Bluespace Technology, prin care cele două companii vor explora oportunitățile de parteneriat pentru proiectarea, dezvoltarea și integrarea capacităților de ecranare electromagnetică și TEMPEST în soluțiile containerizate. Acordul a fost semnat luni, în cadrul Expoziției Internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA), desfășurată la București.

Acordul vizează sectoarele în care capacitățile, produsele și serviciile celor două companii se completează reciproc, și unde colaborarea lor în domeniile apărării și afacerilor poate fi extinsă pentru a oferi soluții complete clienților militari.

Marshall are un portofoliu diversificat de afaceri, care cuprinde o gamă largă de sectoare, printre care se numără industria aerospațială și de apărare, distribuția controlată termică, formarea și dezvoltarea profesională și investițiile imobiliare.

Cu o prezență în continuă expansiune în Marea Britanie, Europa, America de Nord și Orientul Mijlociu, Marshall angajează în prezent aproximativ 2.000 de oameni.