O mare parte din angajații Tarom vor fi trimiși în șomaj tehnic

Din cauza măsurilor dure impuse de autorități în contextul pandemiei, alături de celelalte industrii, și cea aeronautică are de suferit.

Compania Tarom pregătește restructurări de personal, ca urmare a dificultăților financiare cu care se confruntă. Potrivit unor surse oficiale, 65% dintre angajaţii Tarom vor intra în şomaj tehnic de la 1 aprilie 2021. În fiecare departament trebuie să rămână doar 35% din personal. Astfel, până vineri, 26 martie, ora 16:00, trebuie predate listele cu angajaţii care urmează să intre în şomaj tehnic.

TAROM este una dintre companiile de stat care produce pagube financiare de ani de zile. Din acest motiv, a fost nevoită să se restructureze, la solicitarea premierului Florin Cîțu. În acest context, compania aeriană a anunțat deja planul care va fi implementat în 2021, în contextul crizei COVID-19.

Compania Tarom anunţă că a iniţiat proiectul de restructurare a personalului, una dintre componentele esenţiale ale planului de redresare a companiei. Această măsură face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat Statului Român acordarea unui împrumut de salvare pentru Tarom la începutul anului trecut. Ulterior, compania a prenotificat Comisiei Europene, în data de 24 august 2020, planul de restructurare în vederea obţinerii unui ajutor de stat pentru restructurare pentru următorii 5 ani”, precizează compania de stat în documentul oficial, potrivit B1

Restructurarea companiei se va realiza în 6 luni de zile și va presupune o reducere medie anuală a costurilor de personal de aproximativ 8 milioane de euro, se arată într-un comunicat Tarom. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole