Virusolog român din SUA: O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile

Dr. Cristian Apetrei, cunoscut virusolog român stabilit în SUA, susţine că o mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile.

Cercetătorul afirmă că „testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în nişte buzunare încăpătoare”.

Masca nu trebuie să fie perfectă pentru ca să rupă lanţul de iubire între SARS-CoV-2 şi gazda lui geto-dacică. Vreau să reiterez că nu sunt un taliban al măştii. 

Cred, şi am repetat chestia asta ad nauseam, că este excesiv să ceri oamenilor să poarte masca în toate spaţiile deschise. În aer liber, transmisibilitatea SARS-CoV-2 este de 17-19 ori mai redusă decât în încăperi. O mască purtată corect este o acţiune net, dar net mai eficientă decât 286.500 de testări inutile”, afirmă dr. Cristian Apetrei.

Dacă oamenii ar înţelege aceste lucruri, lucrurile ar merge mult mai bine. Până la urma urmei, fiecare individ trebuie să se protejeze pe sine. Şi fiecare trebuie să îşi ia riscurile calculate care-l reprezintă cel mai bine. Pe de altă parte, instituţiile (locul de munca, clubul, scoală, mallul, biserica) trebuie chemate să contribuie la respectarea regulilor. În loc să implementam principii draconice pe care nu le respecta nimeni, ar fi mult mai eficient să explicam clar şi simplu ştiinţă, şi să adoptam masuri commensurate cu riscurile. Şi mai ales să le implementam eficient”, mai adaugă acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...