O mică biserică ortodoxă rusă din Paris, distrusă într-un incendiu de Paşte

O mică biserică ortodoxă rusă a ars de Paşte, la Paris, relatează AFP. Teza unui accident este privilegiată, au precizat pompierii.

Interiorul Bisericii Sfântul Serafim de la Sarov este situată în arondismentul al XV-lea din Paris. Biserica mică din lemn ”a fost distrus în înregime de foc” duminică seara. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Potrivit primelor elemente, ”credincioşi ar fi instalat pânze şi ar fi aprins lumânări în vederea pregătirii slujbei, iar apoi au ieşit din clădire”, a declarat AFP o sursă din cadrul poliţiei.

”Îmi exprim întreaga solidaritate cu credincioşii de la biserica ortodoxă Sfântul Serafim de la Sarov”, a scris duminică seara, pe Twtter, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, însărcinat de asemenea cu Cultele.

Originea incendiului era necunoscută momentat, au anunţat pompieri, care au cerut o anchetă a Laboratorului Prefecturi de Poliţie a Parisului.

Spre deosebire de catolici, ortodocşii sărbătotresc Paştele la 23-24 aprilie, în virtutea calendarului iulian.

După ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie, mai multe locuri asociate cu Rusia au fost vandalizate.

Principalele lăcaşuri de cult ortodox din Paris sunt Catedrala Sfântul Aleksandr Nevski, în arondismentul al VIII-lea, şi Catedrala Sfinta Treime, pe malul Senei, în apropiere de Turnul Eiffel, în arondsmentul al VII-lea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...