O navă s-a scufundat în Marea Neagră: Două persoane au murit și una este dispărută / UPDATE: Singura femeie din echipaj, în stare gravă

O navă care avea la bord 13 marinari s-a scufundat în Marea Neagră, iar două persoane au decedat, operațiunea de salvare fiind în derulare, potrivit Grup Servicii Petroliere.

UPDATE. Singura femeie din echipaj a fost preluată de un elicopter GSP.

Singura femeie care făcea parte din echipajul ucrainean al navei scufundate joi în Marea Neagră, se află în stare gravă. Aceasta a fost preluată de un elicopter GSP.

GSP a iniţiat operaţiunea de evacuare medicală pentru un membru al echipajului, pe calea aerului, cu elicopterul. Singura femeie din echipajul ucrainean va fi evacuată cu elicopterul GSP, care a decolat la ora 12:35 din baza GSP Midia. Elicopterul este pregătit pentru misiuni de tip MEDEVAC (Evacuare Medicală). Transportul se va efectua ca urmare a agravării stării de sănătate a acesteia”, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Operaţiunea continuă pentru căutarea unui membru al echipajului ucrainean, încă dispărut în marea tulbure.

Știre inițială

Este vorba despre nava Volgo Balt 179 pe care se afla un echipaj ucrainean, conform sursei citate. Aceasta s-a scufundat la peste 70 de mile marine de portul Constanţa.

„Nava ‘Volgo Balt 179’ este scufundată. Echipajul navei este format din 13 persoane, 12 bărbaţi şi o femeie, toţi cetăţeni ucraineni. Cele zece persoane salvate se află în spitalul navei GSP Falcon şi primesc toate îngrijirile necesare. Un membru al echipajului nu a fost găsit până în acest moment. Operaţiunea de salvare continuă”, au informat reprezentanţii Grupului Servicii Petroliere (GSP), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, mesajul S.O.S. transmis de cargoul rusesc a fost recepţionat de nava GSP aflată în zonă. Marinarii au sărit în apă pentru a se salva.

„La 04,40 dimineaţa, GSP Falcon a recepţionat un mesaj de urgenţă de la nava ‘Volgo Balt 179’. Operaţiunea de salvare a început fără întârziere, în condiţii meteo deosebit de dificile, vânt de 50 km/h şi valuri de 4 metri. Ultimul mesaj transmis de ‘Volgo Balt 179’ a fost de abandon navă”, a transmis GSP.

Persoana dispărută în apele Mării Negre este căutată în continuare. Marinarii salvaţi vor fi transportaţi în portul Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...