O nou tip de bursă pentru elevi, anunță ministrul Ligia Deca

Publicat: 14 mai 2024, 19:48, de Magda Marincovici, în Educație , ? cititori
O nou tip de  bursă pentru elevi, anunță ministrul Ligia Deca
Ligia Deca bursa elevi Ministerul Educației

Ministrul Ligia Deca a anunțat o nouă bursă pentru elevi, în anul școlar 2024-2025. Potrivit metodologiei, cuantumul bursei de reziliență va fi de 300 de lei pe lună.

Ministerul Educației a introdus noul tip de bursă pentru elevi, în efortul de a-i motiva pe cei cu rezultate medii să progreseze în performanțele lor școlare.

Este practic o formă de a stimula progresul individual în învățareCuantumul bursei de reziliență va fi de 300 lei pe lună, iar bursa se va acorda elevilor care au obținut cel puțin media anuală 7 și se află printre primii 30% dintre elevii din clasă din punct de vedere al rezultatelor, subliniază ministrul Deca.

Pentru a obține această bursă, elevii trebuie îndeplinească următoarele condiții:

  • să obțină cel puțin media anuală 7 și să se claseze în primii 30% din clasă din punct de vedere al rezultatelor;
  • să demonstreze efort și abilitate în a depăși obstacolele școlare și în a-și îmbunătăți performanțele, având medii de peste 7.

Pentru elevii de clasa a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs, iar pentru elevii din clasa a IX-a se va lua în considerare media de admitere la liceu”, a spus Ligia Deca, minsitra Educaţiei.

Elevii care acumulează zece absențe vor fi excluși din lista de eligibilitate pentru toate categoriile de burse: de excelență, de merit, de reziliență, sociale sau tehnologice.

Potrivit estimărilor, aproximativ 164.000 de elevi se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru bursa de reziliență.

Prin introducerea acestui nou tip de bursă, Ministerul Educației evidențiază importanța susținerii și încurajării tuturor elevilor în parcursul lor educational.