O nouă amânare pe legile Educației. Ce nemulțumiri au sindicaliștii din învățământul superior

Partidele politice care alcătuiesc coaliția de guvernare au decis o nouă amânare pe proiectele legilor Educației, după ce nu au ajuns la un consens pe formele acestora la jumătatea săptămânii în curs, așa cum era stabilit. Sindicaliștii spun că încă sunt nemulțumiți de forma înaintată de Ligia Deca.

Sindicaliștii din sistemul de învățământ superior spun că o parte dintre propunerile înaintate de ei după lansarea dezbaterii publice pe proiectele legilor Educației, în ultimul mandat al lui Sorin Cîmpeanu, au fost incluse în ultima variantă ce le-a fost înaintattă de Ministrul Ligia Deca, în a doua jumătate a lunii ianuarie a anului în curs.

Cu toate acestea, reprezentanții angajaților din mediul academic spun că încă sunt nemulțumiți, deoarece multe probleme semnalate de ei nu au fost soluționate.

Acum, sindicaliștii poartă discuții cu specialiștii desemnați de partidele politice.

“Nu ne surprinde această amânare, pentru că sunt trei echipe de lucru formate din oameni politici cu aplecare asupra Educației și cu doleanțe diferite. Nu e ușoară armonizarea ideilor venite din trei părți. Nu s-a promis că vom mai avea o întâlnire, după ce partidele și Ministerul Educației vor ajunge la un consens. Eram convins că va fi amânată această etapă importantă. De aici, lucrurile ar putea să meargă repede, în Parlament. Nu văd această prelungire a termenului de discuție ca pe o chestie ce ar putea crea probleme fundamentale în ceea ce privește respectarea termenelor finale. În forma pe care am primit-o de la doamna ministru Deca, au apărut o parte dintre propunerile noastre, dar nu suntem încă mulțumiți de ceea ce a apărut. De aceea am căutat să ne întâlnim cu grupurile de politicieni care se implică în aducerea de completări sau modificări la forma pe care doamna ministru a trimis-o partenerilor de dialog social. Am avut, într-o primă fază, discuții cu grupul PSD și vor susține o parte a propunerilor noastre. Alte propuneri vor fi susținute, probabil, de PNL”, a declarat, pentru “România liberă”, președintele Federației Naționale Sindicale (FNS) “Alma Mater”, Anton Hadăr.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...