O nouă dată limită pentru obligativitatea dotării automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice

Ministerul de Finanțe a amânat din nou data limită pentru obligativitatea firmelor de a se dota cu case de marcat electronice. Acum data limită este la finalul anului viitor.

Noul termen-limită apare în Nota de fundamentare a Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, publicată marţi de Ministerul Finanţelor.

Potrivit sursei citate, această măsură este necesară pentru aprobarea cadrului legal prin care sunt stabilite specificaţiile tehnice şi funcţionale ale acestor aparate de marcat electronice fiscale, precum şi pentru parcurgerea etapelor necesare pentru implementarea obligaţiei.

Astfel, referitor la obligaţia operatorilor economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, după caz, de a dota automatele comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale, se stabileşte un nou termen.

Motivarea consta în faptul că, la această dată, nu există pe piaţă aparate de marcat electronice fiscale cu care urmează a fi dotate automatele comerciale şi perioada rămasă până la împlinirea termenului prevăzut nu permite parcurgerea tuturor etapelor obligatorii, cu grad mare de complexitate şi dificultate şi implicit de durată, necesare pentru implementarea efectivă a acestui tip de aparate de marcat.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....