O nouă lovitură pentru Novak Djokovic! Sârbul nu va participa nici la Roland Garros

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că jucătorul Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat că toţi sportivii care vor concura la turneul de Grand Slam de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE, citată de Agerpres.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni. Cu doar câteva ore înainte, Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, „în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”. Tot Mărăcineanu afirmase pe 7 ianuarie, în plină dispută politică şi de legalitate în Australia, legată de prezenţa lui Djokovic, că jucătorul sârb ar putea participa la Roland Garros.

Djokovic va primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia, după ce viza de intrare a sârbului a fost anulată a doua oară şi definitiv de Tribunalul federal australian. Djokovi, care nu s-a vaccinat contra Covid-19, urma să joace luni contra conaţionalului său Miomir Kecmanovic la Australian Open.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole