O nouă misiune umanitară a MApN: pacienţi cu COVID transportaţi în Moldova şi Ardeal

Publicat: 07 dec. 2020, 19:30, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
O nouă misiune umanitară a MApN: pacienţi cu COVID transportaţi în Moldova şi Ardeal
armată, scoala militari, mapn

Ministerul Apărării Naționale efectuează, luni, o misiune de transport umanitar din București la spitale din regiuni ale Moldovei și Ardealului, cu pacienți infectați cu coronavirus, aflați în stare gravă.

Potrivit unui comunicat al MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni – Bacău – Suceava – Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID-19.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13,30.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precizează sursa citată.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală care va monitoriza pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.