O nouă stare de urgență în România? Ce spune președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a evitat să răspundă, în cadrul unei conferințe de presă, despre o eventuală instituire a stării de urgență, în contextul numărului uriaș al cazurilor de coronavirus raportat zilnic de către autorități.

Întrebat dacă putem vorbi din nou despre starea de urgență, Klaus Iohannis a răspuns:

Cred că s-au luat deciziile bune, dar o pandemie nu e o alegere politică. O pandemie nu e un ghinion, e o catastrofă cu care trebuie să trăim până când vom avea un vaccin sau un tratament. Încet-încet am învățat câte ceva despre acest virus, în consecință putem să avem o viață cât de cât apropiată de normal. Foarte regretabil avem foarte mulți care au murit. Autoritățile au partea lor de rezolvat, noi cetățenii avem partea noastră de responsabilitate în a respecta regulile.

Când vom găsi un vaccin, să dea Domnul să fie cât mai curând, va fi mai simplu. Va mai dura, nu este iminentă finalizarea pandemiei, de aceea fac un apel la toți românii, pentru că doar împreună vom reuși.

2 COMENTARII

  1. Este o problemă gravă faptul că numărul deceselor legate de epidemie a crescut în ultimele săptămâni – pe 6 octombrie, Romania a înregistrat cel mai mare număr de decese. De asemenea, este alarmant faptul că vârsta medie a celor confirmate a fi infectate a crescut la 40 de ani.
    Sa ne reamintit așa-numitul „efect Florida”, potrivit căruia tinerii s-au infectat în special vara și apoi au transmis virusul generațiilor mai în vârstă. Prin urmare, experții au prezis creșterea ratei mortalității la începutul lunii octombrie.

  2. Deschiderea scolilor, facultatilor, alegerile locale sunt ocazii clare de crestere a imbolnavirilor. Ca nu se recunoaste oficial este alta chestie. La alegeri, spatii prost aerisite, igienizare problematics, distantare de doar 1m.. Apoi si transportul in comun, la capetele de linie ori traseu, cine si cum se face igienizarea, iar multe mijloace de transport, daca au un parlit de geam deschis, iar tiganii si romani idioti nu au nici un fel de masca sau o poarta aiurea sub nas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...