O nouă tranșă de carduri educaționale. Câți elevi vor beneficia de ajutorul de 500 de lei

Vești bune pentru elevi! O nouă tranșă de carduri educaționale de 500 de lei a fost distribuită către inspectoratele școlare teritoriale!

Așadar, motiv de bucurie pentru alți 13.000 de elevi români care beneficiază de ajutor guvernamental. A doua tranșă de carduri educaționale cu 500 de lei a fost distribuită către Inspectoratele Școlare din teritoriu, potrivit edupedu.ro.

Elevii care primesc acum cardurile au depus cererile, însă nu au fost declarați eligibili până pe data de 8 ianuarie, când au fost distribuite primele carduri. Între timp, însă, STS a validat mai exact 13.396 de persoane care urmează să primească tichetele educaționale în curând. Acestea se află la inspectoratele școlare iar școlile trebuie să le ridice pentru a le distribui mai apoi părinților.

Autoritățile au fost luate prin surprindere de numărul mare de cereri pentru carduri educaționale. Dacă oficialii se așteptau că numărul elevilor care vor beneficia de aceste carduri nu va depăși 410 mii, iată că s-a ajuns deja la 486 de mii de beneficiari, iar cereri încă mai sunt. Se estimează că se va ajunge undeva la aproape 550 de mii de beneficiari, iar costul acestora pentru buget ar fi de 274,8 milioane de lei.

Beneficiarii trebuie să știe că cei 500 de lei se acordă o singură dată pe an și pot fi folosiți doar pentru cumpărarea de rechizite și servicii sau obiecte educaționale.

Lista se poate actualiza pe tot parcursul anului.
Din acest an, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Cei 500 de lei vor fi livrați într-o singură tranșă.

Cine poate beneficia de carduri educaționale:

  • a) preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii:
  • au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).
  • au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent;
  • venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei;
  • b) elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole