O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România

Publicat: 13 dec. 2021, 17:00, de Raluca I. Heroiu, în COVID 19 , ? cititori
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca a ajuns în România

31.200 doze de vaccin Vaxzevria au ajuns astăzi, 13 decembrie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

– Centrul Național de Stocare București: 24.000 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 1.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 1.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 1.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 1.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iași: 1.200 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 1.200 doze.

Până în prezent, țara noastră a recepționat 3.374.000 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar 852.030 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea prim-ministrului.