O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge astăzi în România

Peste 167.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajunge astăzi în țară, pe cale terestră. Acestea urmează să fie distribuite centrelor regionale. Este vorba de 167.200 doze de vaccin Vaxzevria care ajung la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Nou transport este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin sunt aduse în Bucureşti pe cale terestră, a transmis CNCAV.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, România a recepționat aproape 3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, dintre care au fost utilizate peste 800.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole