O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește astăzi în țară

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, miercuri, că o nouă tranşă de vaccin produs de Pfizer BioNTech soseşte în ţară

”O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 303.030 doze, soseşte în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge mâine pe aeroportul din Otopeni”, a transmis, miercuri, CNCAV. 

Sursa citată a precizat că transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

”Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară”, a mai transmis CNCAV.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

Centrul Naţional de Depozitare Bucureşti: 186.030 doze

Centrul Regional de Depozitare Braşov: 117.000 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 13.071.689 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 8.330.820 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...