O nouă tulpină SARS-CoV-2 circulă în Europa. Cât de contagioasă este

O nouă variantă SARS-CoV-2 a fost descoperită în Franţa, la pacienţi care provin din Île-de-France, din sud-estul şi sud-vestul ţării.

Această nouă variantă poartă numele spitalului Henri-Mondor de la Créteil, în Val-de-Marne și a fost descoperită la 29 de pacienţi în Île-de-France, în sud-estul şi în sud-vestul ţării.

Ea este caracterizată de prezenţa a două deleţii şi 18 mutaţii ale unor aminoacizi, dintre care şapte-opt se află în poziţii-cheie ale proteinei spike”, precizează Assistance Publique-Hôpitaux de Paris (AP-HP), din care face parte spitalul. „Frecvenţa detectării sale a continuat să crească după identificarea mai multor clustere şi este descoperită tot mai frecvent în eşantioane testate de către platforma Spitalului Henri-Mondor AP-HP”.

Pentru moment, nimic nu arată faptul că varianta „Henri-Mondor” este mai contagioasă, la fel de contagioasă sau mai puţin contagioasă decât celelalte variante cunoscute.

Noi studii sunt necesare pentru a afla dacă apare în forme clinice de o gravitate diferită şi dacă sensibilitatea sa la acţiunea tratamentelor antivirale şi la protecţia vaccinală este alterată de prezenţa numeroaselor sale mutaţii”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...