Percheziții la o persoană care a pretins 20 de ani că este psiholog. Ce legături are cu Liviu Dragnea SURSE

O femeie este vizată într-un dosar de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii pentru că timp de 20 de ani a pretins că este psiholog.

În ultimii doi ani prin mâinile femeii au trecut aproximativ 1.400 de pacienți.

Astăzi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează două percheziții domiciliare, în Târgoviște, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. La data de 13 ianuarie 2021, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează două percheziții domiciliare în Târgoviște, județul Dâmbovița, la o persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Femeia era angajată într-un spital din Dâmbovița în baza unei diplome de licență falsă. Aceasta a lucrat ca psiholog fals în perioada 1999-2019.

„Aceasta este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019”, conform Poliției Române.

Mai mult, prin profesia pe care o avea, de-a lungul timpului femeia a fost desemnată să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

„Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018. Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, conform IGPR.

Persoana în cauză va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit surselor Puterea.ro, femeia care a pretins 20 de ani că este psiholog este fosta soție a ex-șefului de la IPJ Dâmboviţa, Sorin Păun. Acesta este cunoscut în spațiul public pentru că ar fi impus parola de intrare în Târgoviște în timpul mitingului lui Liviu Dragnea din anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole