Perspectivă fascinantă: Carneţelul cu versuri scrise de mână ale hit-ului The Beatles „Hey Jude”

Publicat: 16 feb. 2022, 05:00, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Perspectivă fascinantă: Carneţelul cu versuri scrise de mână ale hit-ului The Beatles „Hey Jude”

Un carneţel ce conţine versuri scrise de mână ale hit-ului The Beatles ”Hey Jude” va fi expus pentru prima dată la Liverpool, potrivit BBC. Broşura, compilată între 1967 şi 1968, conţine o ciornă scrisă de Sir Paul McCartney a celebrei melodii, precum şi versuri şi desene schiţate de legendarul muzician.

Stephen Maycock, un specialist în suveniruri Beatles, a precizat că broşura oferă ‘‘o perspectivă fascinantă asupra procesului creator al celor de la The Beatles’‘. Carneţelul va fi expus la muzeul The Beatles Story din Liverpool începând cu 22 februarie.

Broşura conţine de asemenea o parte din versurile melodiei ”Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band”, însemnări în vederea înregistrării făcute de George Harrison pentru melodia ”All You Need Is Love’‘, precum şi versuri ale altor melodii, printre care ”For The Benefit of Mr Kite”, ”Good Morning Good Morning” şi ”All Together Now”. Documentul a aparţinut managerului de turneu Mal Evans, care lucra ca paznic cu jumătate de normă la Cavern Club din Liverpool când a fost recrutat să fie bodyguardul şi tehnicianul formaţiei, potrivit agerpres.ro.

Carneţelul urmează să fie expus după ce a fost achiziţionat în urma unei licitaţii de un om de afaceri din Liverpool. ”Carneţelul lui Mal este un document unic, făcând referire la o perioadă atât de importantă din cariera celei mai importante formaţii din istoria muzicii pop”, a spus Maycock. ”Oferă o perspectivă interesantă asupra procesului creator al The Beatles şi arată cât de apropiat era Mal de membrii formaţiei”, a adăugat el.