O petrecere din Centrul Vechi a dus la izbucnirea unui scandal la vârful Poliției Române. Fostul șef al Poliției din Centrul Vechi a sesizat DNA-ul

Fostul șef al Poliției din Centrul Vechi, Cristian Ghica, detașat de curând adjunct la Secția 7 de Poliție, a declarat pentru Puterea.ro că va ataca în instanță decizia de detașare, fiindcă așa trebuie să fie „normalitatea”.

Comisarul Cristian Ghica susține că a fost detașat adjunct la Secția 7 de Poliție fiindcă nu a fost de acord să „protejeze” patronii restaurantelor din Centrul Vechi. El spune că i s-a transmis să nu mai facă verificări și să nu mai dea amenzi în anumite localuri din Centrul Vechi, iar pentru că nu s-a supus cerințelor, el a fost înlăturat.

De cealaltă parte, Poliția Capitalei a anunțat că detașarea lui Ghica vine pe fondul unui management defectuos. Mai exact, polițiștii din Centrul Vechi nu s-au implicat atunci când, în plină pandemie de coronavirus, se dădeau petreceri cu sute de tineri.

„Structura de poliție ce are în responsabilitate zona Centrului Vechi face obiectul unor  verificări cu privire la managementul unei situații înregistrate în cursul săptămânii trecute, cunoscută opiniei publice prin imaginile difuzate în media.

Verificările au fost declanșate având în vedere că nu s-a intervenit preventiv, ci reactiv (opinia publică a fost informată cu privire la acest eveniment în data de 16.10.2020, printr-un comunicat de presă )

Pe parcursul acestei activități, de verificare,  s-a luat măsura detașării polițistului, în funcția de adjunct al șefului Secției 7 Poliție, pe linia specialității acestuia, investigații criminale”, spune Poliția Capitalei.

De ce ar fi fost detașat Cristian Ghica la o altă secție de Poliție

De asemenea, conform sursei citate, Cristian Ghica a fost detașat pe funcția de adjunct al Secției 7 Poliție, fiindcă acest post era vacant, „iar Poliţia Sectorului 2 solicitase sprijin pentru identificarea unui poliţist cu experinţă în investigaţii criminale,  pentru completarea zonei de management”.

Conform Poliției Capitalei, poliţistul a fost detaşat pe termen limitat, pe perioada verificărilor.

„Nu i s-a solicitat, în nicio circumstanţă, să nu întreprindă demersurile legale în situaţia în care sunt constatate fapte de natură penală sau contravenţională”, mai transmit oamenii legii.

Fostul șef al Poliției Centrului Vechi ne-a declarat că, deși în comunicatele de presă ale Poliției Capitalei scrie că el a fost detașat pentru managementul defectuos, în motivarea deciziei de detașare scrie că Secția 7 de Poliție avea nevoie de un polițist cu experiență în investigații criminale, ci nimic legat de faptul că nu și-ar fi făcut treaba.

Totodată, Ghica spune că atât el, cât și alți polițiști, au depus mai multe plângeri la Direcția Națională Anticorupție în legătură cu aceste situații.

Scandalul a pornit după ce, joi seară, a avut loc o petrecere în Centrul Vechi, cu zeci de tineri care au ignorat complet măsurile de protecție impuse de autorități pentru a limita răspândirea cazurilor de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...