O profesoară din Chișinău își caută fiica dispărută de 35 de ani

O scrisoare emoționantă a cuiva apropiat de o femeie, de o mamă, face senzație pe rețelele de socializare din Republica Moldova. Maria Porubin, doamna Marica ori nana Maria, cum îi spun cei care o cunosc bine, este profesoară la o școală din Chișinău.

Toate îi erau, ca la toți oamenii, firești, cu bune, cu rele, cu așa și așa. Până într-o zi, când, din nimic avea să i se dărâme întreaga viață, ba și să i se dezlănțuie iadul. Iată, mai jos, scrisoarea despre care am pomenit, din care se înțelege drama care i-a fost rezervată profesoarei, de către destin:

„Era amiaza unei zile frumoase cu soare, 24 decembrie 1986. D-na Maria a îmbrăcat un palton mai subțire, deoarece cu o zi înainte a fost viscol și împreuna cu Laura, fiica ei de 8 ani, a mers la scoala nr.6 din sectorul Botanica (acum nu mai exista). La scoala si-a dat seama ca i-au ramas cheile de la cabinetul clasei in paltonul cu care fusese imbracata cu o zi inainte. A rugat-o pe Laura sa mearga repede acasa si sa le aduca. Locuiau nu departe de scoala, la casa pe pamant, trebuia doar sa traverseze strada Independentei (pe atunci fiind o strada mai ingusta si cu foarte putine masini). Laurei ii era frica sa nu intarzie la lectii, dar mama a asigurat-o ca reuseste. D-na Maria a mers in clasa sa. Cand a terminat lectia, d-na Maria a mers in clasa Laurei sa ia cheia. In clasa, profesoara i-a zis ca Laura nu a fost la lectie. Atunci d-na Maria parca a fost strapunsa de o sageata, deoarece Laura niciodata nu a lipsit de la lectii si nu pleca undeva fara sa anunte. A trimis un baiat acasa sa verifice daca Laura e cumva acolo. Stapana de la care inchiriau casa, a zis ca Laura a fost acasa, a luat cheia si a plecat in mare graba. Au inceput cu totii sa o caute. Au mers la politie, dar acolo le-au zis sa mearga acasa si sa o astepte, abia a 2-a zi cu insistente si legaturi s-a acceptat cererea. Au fost efectuate cautari cu cainii. Au cautat-o pe la spitale. Ei au fost primii care au dat anunt la TV de disparitia copilului, desi pana atunci au mai disparut copii, acestia nu erau dati in cautare si nu se faceau anunturi TV. De atunci a tot cautat-o, ani la rand, in tara si peste hotare, dar in zadar. Chiar si acum, dupa 35 de ani, inca mai spera la o minune. Isi doreste macar sa afle ca e in viata si ca este bine.

Laura Burlac

Data nasterii: 06.10.1978                                    

Data disparitiei: 24.12.1986”

Desigur că, în poveste, sunt destule nebuloase. Dar întrebarea de bază rămâne: ce s-a întâmplat cu Laura? Cum a putut să dispară, fără nicio urmă, un copil de opt ani? Foarte multe persoane din Chișinău afirmă că, în perioada aceea, a anilor 80, au mai dispărut, în același mod, mai mulți copii, majoritatea fetițe.

Cine și de ce le-a luat, nu s-a aflat niciodată. Ce s-a întâmplat cu toți acei copii, e greu de răspuns, azi, la atâția ani, de la acele întâmplări. Poliția e neputincioasă. Nu are date. Nu știe nimic. E greu să spunem cum ar arăta acum – presupunând că e undeva, în lume, vie – la mai bine de 35 de ani de la dispariție, o fetiță de opt ani.

Totuși, poate că pozele de alături de text pot să fie de folos în descoperirea adevărului despre cele întâmplate atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...