O realitate dură: „România Educată” de România Plagiată

Demisia lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministrului Educației pentru suspiciunile rezonabile de plagiat a adus în prim plan și un personaj extrem de controversat apropiat acestuia care de vreo 20 de ani beneficiază din plin de privilegiile plagiatului.

Plagiatul, noul virus necesar al României

De ani buni, societatea românească este bântuită de un nou virus controlat de interese: plagiatul. Cazul Sorin Cîmpeanu este singular? Nici vorbă! Plagiatul este în țara noastră un model sulfuros, devenit cu timpul obligatoriu pentru a legitima niște indivizi care i-au mințit pe români, le-au otrăvit instituțiile și au sufocat nu numai învățământul.

De ce? Pentru că li s-a permis. Și, din păcate, nu este un film cu mafia. Azi, fără nicio exagerare, singurul program universitar de succes pare a fi, așa cum spunea cineva, ”România plagiată”. Mult trâmbițatul proiect promovat de Cîmpeanu și nășit de Klaus Iohannis – ”România Educată” – ”proiectul generațiilor viitoare, fundamentul pe care să putem construi România următorilor 100 de ani”, este doar un moft pe lângă ”România Plagiată”.

Dar, ”România Plagiată” are un dalmațian ca port drapel, ale cărui ”performanțe” universitare le poate vedea oricine cu ochiul liber de pe Caraiman fără nicio comisie din multe litere. Dar, deși evidențele sunt clare, ce ar mai trebui de spus și de făcut?! Și mai ales, de către cine?

Doctorul doctor Bălănescu: ”Eu i-am dat al doilea mandat”

Deocamdată, personajul se crede de neatins. Pentru că i s-a permis și deocamdată încă i se mai permite. Insinuează că ar avea protecție înaltă, prin cineva de la Administrația Prezidențială: ”Eu i-am dat al doilea mandat”.

Se spune că afirmă, făcând șmecherește cu ochiul, despre fiecare dintre cei doi șefi ai Serviciilor de informații, intern și extern, că este ”un băiat de-al meu”. La perpetuarea acestei fumigene lucrează neobosit pe post de răspândac adjunctul său, un pensionar fost cândva director adjunct al SRI.

Cum să nu-l crezi pe răspândac atunci când lasă de înțeles că personajul ar avea câte un ”băiat de-al lui” prin mai toate punctele cheie ale Statului. Se spune că așa ar trafica funcții, generând nestingherit foloase și obligații generatoare de alte foloase… 

La anul se vor face 20 de ani de când doctoratul Profesorului Universitar Doctor doctor Radu-Ninel Bălănescu produce pentru acesta beneficii materiale și sociale, mai ales din 2007 de când este directorul medical al Spitalului de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu. Nu, repetarea cuvântului doctor nu este o greșeală: așa îi place personajului să se prezinte: Doctor doctor.

Furtul lui Bălănescu expus public de… Bălănescu

Furtul din propria teză de doctorat este expus public involuntar, chiar de către el însuși, adică de Radu-Ninel Bălănescu. Cum așa? Din simplă lăcomie! El a vrut să fie și autor în librării și și-a publicat propria lucrare de doctorat în formă de carte. Capitolele semnate în lucrarea de doctorat cu numele său, au apărut însă la cuprinsul cărții cu numele autorilor reali.

La cererea sa expresă, editura a retras brusc de pe piață TOATE exemplarele. Aproape toate. Studenții și colegii vor hotărî de acum dacă îl vor mai îngădui în aceeași încăpere cu ei. Legea își va reveni la normal și în acel moment, tolerarea plagiatorilor va avea un alt nume: complicitate. Toleranța zero față de plagiatori amintește de o altă expresie care ne încurca prin anii 90: creștere zero. Sau e creștere, sau e zero?! Sau e toleranță, sau e zero?!

”Doctorul doctor” de la ”Gr. Alexandrescu” care se pretinde omul Sistemului…

În 2003, doctorandul Bălănescu NU avea nicio pregătire în domeniul temei alese pentru lucrarea de doctorat: ”Contribuție la diagnosticul și tratamentul neuroblastomului la copil”. Era complet în afara ”specializării” sale, de aici și dorința ca momentul să treacă neobservat, dar rezultatul să răsune performant și respectabil: titlul de Doctor. 

”Copiii cu neuroblastom trebuie investigați și tratați de către medici cu experiență într-o astfel de boală”. Ghinion: doctorandul Bălănescu nu avea acum 20 ani nicio singură astfel de operație la activ. Mai mult, NU are nici acum! Nu are nicio altă operație efectuată de ani de zile, dar se plătește singur cu sporuri pentru asta.

Tot Spitalul Grigore Alexandrescu știe, dar tot spitalul tace. De ce? De frică. Doctorul doctor e și directorul lor de 15 ani și se pretinde omul Sistemului… Greu de acceptat, dar totuși prea multele mușamalizări ale unor infracțiuni semnalate de presă par a contribui la susținerea și întreținerea acestei imagini.

Bălănescu, trei joburi cu normă întreagă! O fi bine, ”Dottore”?!

Potrivit ultimelor declarații de avere de pe site-ul UMF, Radu-Ninel Bălănescu are 3 (trei) locuri de muncă, normate și plătite pentru o prestație de 8 (opt) ore pe zi fiecare: profesor universitar la UMF Carol Davila, cu normă întreagă, director medical, de 15 ani, la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu normă întreagă și președinte al unui ONG, cu normă întreagă (Asociația Marea Lojă Națională din România). 

De trei ori câte 8 ore înseamnă 24 (două zeci și patru) de ore pe zi alocate, conform legii, celor trei angajatori la care este salarizat cu norme întregi. Probabil că restul timpului rămas dintr-o zi îl va dedica într-o zi studierii medicinei. Ar cam fi cazul…

Prin impostura expusă public și rămasă fără urmări, Radu Ninel Bălănescu nu-și bate joc doar de studenți și pacienți, ci și de cei care, emoționați de un clipit șmecheresc, încă îl mai girează. Complicitate? ”O vorbă de dânșii inventată…” O fi bine, ”Dottore”?!

Cumpanasu-si-Cimpeanu, declaratii-la-iesirea-din-Guvern
Cumpanasu-si-Cimpeanu, declaratii-la-iesirea-din-Guvern

Suspiciuni și iar suspiciuni, dar controlate de… interese

Dar, Radu-Ninel Bălănescu a fost și este protagonistul unor fapte asupra cărora planează o mulțime de suspiciuni, care, încă, n-au fost scanate de instituțiile statului. Ca de plidă:

 • -Acuzația de ilegalități comise în perioada pandemiei de COVID 19 cu testarea neautorizată de la Spitalul Gr. Alexandrescu, sancționată cu amendă din partea Direcției de Sănătate Publică București, dar care s-a mușamalizat.
 • -Suspiciunea ”pilotării” lui Cătălin Hideg către ilegalitățile cu măști neconforme, s-a mușamalizat.
 • -Suspiciunea ”pilotării” directorului Unifarm, Adrian Ionel, în ilegalitățile din pandemie pentru care acum acesta este condamnat, s-a mușamalizat.
 • -Dosarul penal cu acuzele de grup infracțional și altele, strămutat să se stingă prin provincie…
 • -Dosarul penal cu acuze de delapidare și abuz în serviciu, desfăcut în bucăți pe la alte parchete…
 • -Susținerea imposturii lui Laurențiu Barangă, universitarul fără liceu, garantat și susținut de Sorin Cîmpeanu, s-a mușamalizat.
 • -Asocierea cu soția unui fost ministru al Sănătății într-o firmă medicală, s-a șters.

Sunt doar câteva dintre suspiciunile rezonabile care planează asupra lui Radu Ninel Bălănescu. Dar până când ”Dottore”?

Tripleta de… vis CCB – Cumpănașu, Cîmpeanu, Bălănescu

Dar ceea ce s-a uitat este faptul că Sorin Cîmpeanu și Radu Ninel Bălănescu au fost mult timp pe pilotul automat al unui troglodit fără studii – Alexandru Cumpănașu. ”Ciuperca” acestuia plimbată prin mai toate instituțiile statului, inclusiv la Guvern, Ministerul Educației și Ministerul de Interne, și pe la televiziuni se numea pompos Coaliția Națională pentru Modernizarea României.

Sub această ciupercă toxică se aciuaseră o mulțime de atârnători și fripturiști carieriști dornici de imagine. Doi dintre aceștia au fost cocoțați de Cumpănașu ca vicepreședinți. Este vorba de Sorin Cîmpeanu și Radu Ninel Bălănescu. Așadar, cine se aseamănă, se adună!  

6 COMENTARII

 1. Da s!! Au fost scrise zeci de articole despre plagiatori. Nu s-a schimbat nimic. De ce nu se taie peste tot acest spor de doctorat si ascensiunea in functii publice?!!! Deoarece caracatita doctoratelor plagiate este prea mare. Asa va ramane si de acum incolo!

 2. Rusine aripei Ivascu care a comandat astfel de articole bazate numai pe niste presupuneri. Daca acestea nu vor avea finalitate, se va spune ca s-a musamalizat. Dar articolele raman la o cautare pe google si nu vor face decat sa loveasca in masonerie.
  Rusine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...