O rezoluție europeană vitală, dar ignorată complet în România

Campania mediatică extrem de agresivă privind vaccinarea populației împotriva COVID 19 care se derulează de câteva săptămâni pe toate canalele mediatice din România nu face, surprinzător, nicio referire la ultima rezoluției extrem de importantă adoptată de Consiliului Europei.

Prin Rezoluția nr. 2 361/2021 a Consiliului Europei (CoE) se interzice statelor membre să facă obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului sau să utilizeze aceasta pentru discriminare împotriva celor ce nu sunt vaccinați.

Conform acestei rezoluții, statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, trebuie „să se asigure că cetățenii sunt informați că vaccinarea NU este obligatorie și că nimeni nu este presat politic, social sau altfel să se vaccineze, dacă nu doresc să facă acest lucru ei înșiși”.

De asemenea, rezoluția mai stipulează că fiecare stat membru trebuie „să se asigure că nimeni NU este discriminat pentru că nu a fost vaccinat, din cauza unor posibile riscuri pentru sănătate sau pentru că nu dorește să fie vaccinat”.

Totodată, conform acestei rezoluții, fiecare stat membru UE este obligat să „distribuie informații transparente despre siguranța și posibilele efecte secundare ale vaccinurilor, lucrând cu și reglementând platformele de socializare pentru a preveni răspândirea dezinformării”.

Dispozițiile acestei rezoluții sunt clare ca lumina zilei, dar cu toate acestea nicio autoritatea sanitară și nu numai sanitară din România nu scoate o vorbă despre acest document extrem de important al Consiliului Europei. De ce oare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole