O româncă transporta în bagaj un adolescent. Ce le-a spus polițiștilor

Publicat: 18 aug. 2021, 12:44, de Raluca I. Heroiu, în ACTUALITATE , ? cititori
O româncă transporta în bagaj un adolescent. Ce le-a spus polițiștilor

O româncă a vrut să intre în țară cu un adolescent afgan ascuns într-un geamantan. Tânăra în vârstă de 24 de ani se afla într-un tren internațional.

Descoperirea a fost făcută polițiștii de frontieră de la Curtici. Situația a fost semnalată în trenul IR 346 – 1, cu destinație Austria, în jurul orei 2.20.

Poliția de Frontieră transmite că în timpul verificărilor, polițiștii au constatat starea de agitație a unei femei, cetățean român, în vârstă de 24 de ani, așa că i-au verificat cu atenție bagajele.

În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit un adolescent ascuns într-un geamantan care îi aparţinea femeii. Copilul avea doar 15 ani. Femeia a declarat ca este prietena fratelui minorului şi că intenţiona să-l ducă la ruda sa, aflată în Germania.

Minorul a fost preluat de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a județului Arad.

În acest caz, polițiștii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.