O scrisoare uitată pentru Bădălău

Publicat: 28 nov. 2022, 09:15, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
O scrisoare uitată pentru Bădălău

Cu puțin timp înainte de a primi girul Parlamentului pentru numirea ca vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, adică pe 24 iunie 2020, baronul PSD Niculae Bădălău, care-și trecuse județul Giurgiu pe persoană fizică, a primit un avertisment incredibil și foarte dur, printr-o scrisoare deschisă, de la nașul său de la nunta de argint, omul de afaceri grec Ioannis Kassianos.

Timpul a trecut, Bădălău a continuat să sfideze pe toată lumea cu aroganța și opulența sa uitând prea repede că în 1989 era condamnat pentru că furase patru saci de grâu. Practic, după mai bine de 30 de ani, nașul Kassianos îi amintea finului Bădălău de vechiul său obicei de a fura, avertizându-l totodată că va sfârși prost dacă nu se va potoli.

Ieri, avertismentul nașului Kassianos pentru finul Bădălău a devenit realitate prin faptul că DNA a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore pentru  dare de mită, în formă continuată și trafic de influență. Dar, iată ce îi spunea, în iunie 2020, nașul Kassianos finului Bădălău.

Finule ai uitat prea repede de unde ai plecat și ce ai făcut. Ai comis o mulțime de abuzuri și ilegalități, direct și prin interpuși, pe care nici tu le mai ști sau nu vrei să le mai recunoști. Te-ai îmbogățit ilegal prin devalizarea unor bunuri de milioane de euro care ști foarte bine că îmi aparțineau.

Printr-o altă șmecherie penală ți-ai însușit alte câteva milioane de euro de le firmele mele ca un mafiot. Când te-am susținut financiar și te-am plimbat prin Grecia pe unde nici nu ai visat erai ca un mielușel. Acum văd că rupi lanțul și nici nu mă mai cunoști și nici nu vrei să-îmi dai înapoi ce mi-ai luat cu japca.

Eu am încredere că justiția românească onestă îmi va face dreptate și va aplica pedepsele meritate pentru că există o mulțime de dovezi și probe prin care pot proba nevinovăția mea și a reaua intenție a ta.

Te aștept să vi să-ți ceri scuze, să-mi dai înapoi ce mi-ai luat ilegal. Mergi cu Dumnezeu și lasă-mă în pace pe mine și firmele mele. Ca naș al tău, îți dau un ultim sfat: Finule, ai întrecut orice măsură. Potolește-te!.

PS: Finule Niculae Bădălău, înainte de a pleca din politica românească pe ușa din dos, nu uita să treci pe la mine și să îmi predeai tot ce mi-ai furat în toată perioada noastră de colaborare”.

Mesajul omului de afaceri grec nu mai lasă loc de niciun comentariu privind adevărata față a baronului PSD de Giurgiu. Însă, Bădălău nu a ținut cont de avertismentul nașului său și, ieri, s-a întors acolo unde era și în 1989, adică în arest. Ai mințit, ai furat, ai trădat, ai șantajat. Dar totul are un final.

De ieri, replica celebră a lui Farfuridi din “O scrisoare pierdută” a lui Ion Luca Caragiale a revenit de mare actualitate pentru vătaful Giurgiului: “Ne ducem, dar gândește-te stimabile, că suntem membrii aceluiași partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noștri, cu Mihai Bravul și Ștefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători… Salutare, salutare, stimabile!”. Așadar, “Lupul” își schimbă părul, dar năravul, ba!