O tânără a renunțat la moștenirea de 4 miliarde de euro. Pentru că nu știe dacă ar fi fericită având așa avere…

Nu știu, doar întreb, că nu am habar: cum o fi să te lipsești de o avere? Voi ați renunța la 4 miliarde de euro? Adică la moștenirea de familie care vi se cuvine de drept. Marlena Engelhorn, o tânără în vârstă de 29 de ani din Austria, descendentă a fondatorilor BASF, una dintre cele mai mari companii chimice din lume, tocmai a renunțat la o moștenire de 4 miliarde de euro!

E vorba de active la BASF și de 90% din ceea ce avea drept. Femeia a justificat acest gest spunând că nu vrea să fie bogată. Nici nu știe ce să facă cu atâta bănet, și nici n-ar fi fericită.

De altfel, banii pentru care nu a făcut nimic, a se citi nu a muncit, nu sunt pentru ea. Nu-i merită și nu i se cuvin. În interviurile acordate, tânăra a spus: „Nu este o chestiune de voință, ci de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru a primi această moștenire. Acesta este noroc curat la loto. Nu ar trebui să fie decizia mea ce să fac cu banii familiei mele, pentru care nu am lucrat. Nu știu ce să fac cu averea asta și nu aș putea fi fericită”.

Compania chimică despre care e vorba, fondată acum 150 de ani, a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de peste 78 de miliarde de euro, iar bunica tinerei, conform revistei Forbes, ocupă locul 687 în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...