O țară din UE vrea să treacă la moneda digitală: aici banii cash au dispărut aproape total

Una dintre țările cu cel mai redus grad de utilizare a numeralului, analizează fezabilitatea tranziției la o monedă digitală.

Ministrul pentru Piețe Financiare din Suedia, Per Bolund, spune că vineri a fost lansat un proces de evaluare și este așteptat să se încheie în luna noiembrie a anului 2022. Evaluarea va fi condusă de Anna Kinberg Batra, un fost preşedinte al Comisiei de finanţe din Parlamentul Suediei.

Suedia este una dintre primele țări din lume care analizează posibolitatea introducerii unei monede digitale.

Banca Centrală a Suediei derulează deja un proiect pilot în parteneriat cu firma Accenture Plc ce vizează introducerea unei coroane electronice care să aibă la bază aceeaşi tehnologie blockchain cu cea utilizată de alte monede digitale, precum Bitcoin, scrie Bloomberg.

Guvernatorul Băncii Centrale a Suediei (Riksbank), Ștefan Ingves, a declarat în luna octombrie că orice decizie cu privire la emiterea unei coroane electronice trebuie să fie adoptată la nivel politic.

Din punctul de vedere al Guvernului, „este crucial ca piaţa plăţilor digitale să funcţioneze sigur şi să fie disponibilă pentru toată lumea”, a spus vineri Per Bolund.

„În funcţie de modul în care o monedă digitală va fi concepută şi de tehnologiile ce vor fi utilizate, aceasta poate avea consecinţe uriaşe pentru întregul sistem financiar”, a adăugat oficialul suedez, potrivit Agerpres.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole