O teorie provocatoare: îngerii tereștri se ascund printre noi!

Publicat: 16 iun. 2024, 13:01, de Radu Caranfil, în NECONVENTIONAL , ? cititori
O teorie provocatoare: îngerii tereștri se ascund printre noi!

Criptoterrestrienii. Stați liniștiți, nu e rodul imaginației noastre. Este o teorie emisă de persoane serioase și aceasta ne îndeamnă să o punem pe tapet. Sună mălăieț și conspiraționist, dar este o ipoteză care cu siguranță va stârni controverse! Un grup de cercetători de la Harvard și Montana Technological University speculează că ar putea exista o civilizație tehnologic avansată necunoscută care se ascunde chiar aici, pe Pământ, adăpostită în baze subterane și poate chiar inspectându-ne cu OZN-uri sau deghizată în oameni obișnuiți.

Teoria criptoterrestrienilor

Într-o lucrare recent publicată, echipa de cercetători afirmă că observațiile fenomenelor aeriene neidentificate (UAP) ar putea reflecta activitățile unor ființe inteligente ascunse pe Pământ (de exemplu, subteran), în apropierea acestuia (de exemplu, pe Lună) sau chiar „printre noi” (de exemplu, trecând drept oameni). Este o teorie exotică care, spun ei, merită luată în considerare cu umilință epistemică și deschidere.

Interesul pentru observațiile inexplicabile ale OZN-urilor de către personalul militar a crescut considerabil în ultimul deceniu. Acest interes a atins un punct culminant vara trecută, când fostul ofițer de informații al Forțelor Aeriene și avertizor de integritate, David Grusch, a depus mărturie în fața Congresului, susținând că SUA ar fi recuperat deja nave spațiale extraterestre ca parte a unui program de recuperare a OZN-urilor care durează de zeci de ani.

Posibilele explicații

Deși până acum nu am găsit dovezi concrete ale vieții extraterestre, aceste ipoteze nu i-au descurajat pe cercetătorii de la Harvard. În lucrarea lor, aceștia sugerează o gamă de posibilități, fiecare mai extravagantă decât cealaltă:

 1. O civilizație umană antică și avansată: Aceasta ar putea fi încă prezentă, observându-ne din umbră.
 2. O specie inteligentă evoluată independent: O teorie mai îndrăzneață sugerează că o specie inteligentă, posibil derivată din „dinozauri inteligenți”, ar fi evoluat independent de oameni și acum își ascunde prezența.
 3. Vizitatori din altă planetă sau perioadă de timp: O altă ipoteză este că acești ocupanți ascunși ai Pământului ar putea proveni de pe o altă planetă sau chiar dintr-o altă epocă.
 4. Ființe mai puțin tehnologice și mai magice: Aceasta este poate cea mai extravagantă ipoteză, sugerând că acești locuitori necunoscuți ai Pământului ar putea fi „îngeri tereștri”.

Observațiile UAP și locurile misterioase

Observațiile de OZN-uri care par să intre și să iasă din puncte de acces subterane pot fi o dovadă că acești criptoterrestrieni nu sunt doar atrași de aceste locuri, ci chiar locuiesc în baze subterane sau subacvatice. Fostul reprezentant al Camerei Mike Gallagher a sugerat anul trecut că una dintre explicațiile pentru observațiile OZN ar putea fi o „civilizație antică care s-a ascuns aici tot acest timp și care acum își arată prezența”.

Influențe culturale și speculații

Acești cercetători merg chiar mai departe, sugerând că acești criptoterrestrieni ar putea adopta forme diferite, fie primate non-umane, fie reptile. Pe lângă ascunderea lor adânc sub pământ, ei speculează că această specie misterioasă ar putea să se ascundă și pe Lună sau să fi stăpânit arta de a se integra printre oameni, o teorie care a inspirat numeroase lucrări de science-fiction.

Perspective și scepticism

În mod natural, aceste teorii sunt considerate de majoritatea oamenilor de știință ca fiind improbabile. Cu toate acestea, cercetătorii argumentează că ipotezele merită menționate, deoarece unele aspecte ale UAP sunt suficient de stranii pentru a solicita explicații neconvenționale.

Deși sunt extrem de improbabile, sperăm că această lucrare a arătat că ar trebui totuși păstrate pe masă în timp ce încercăm să înțelegem misterul empiric continuu al UAP”, concluzionează cercetătorii.

Pe ce anume se bazează aceste teorii?

Teoriile care sugerează existența unor civilizații avansate ascunse pe Pământ sau în apropierea sa se bazează pe o combinație de dovezi circumstanțiale, interpretări speculative ale fenomenelor observate și analogii istorice. Iată câțiva factori concreți care stau la baza acestor teorii:

1. Observații de fenomene aeriene neidentificate (UAP/OZN)

 • Raportările militare: Numeroase rapoarte militare documentează întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate care demonstrează manevre ce par să depășească tehnologia umană actuală.
 • Testimonii de la personal militar și piloți: Credibilitatea acestor surse, care adesea sunt bine instruite și experimentate, adaugă greutate observațiilor lor.

2. Lipsa unei explicații convenționale

 • Comportamente inexplicabile: OZN-urile au fost observate efectuând manevre la viteze și accelerații care par imposibile conform legilor fizicii cunoscute, cum ar fi schimbări bruște de direcție și accelerare instantanee.
 • Absența zgomotului: Multe OZN-uri nu emit zgomot sau unde de șoc în timpul zborului, contrar așteptărilor pentru aeronavele supersonice.

3. Teorii ale conspirației și mărturii de avertizori de integritate

 • David Grusch și alții: Mărturiile unor avertizori de integritate care susțin că guvernele au recuperat și ascund dovezi ale tehnologiilor extraterestre.
 • Proiecte secrete: Speculațiile despre proiecte guvernamentale ultra-secrete (precum Proiectul Blue Book) care ar investiga și ar deține dovezi despre astfel de tehnologii.

4. Istoria și mitologia

 • Texte antice și mituri: Referințele din texte antice și mituri la ființe avansate, „zei” coborâți din ceruri și tehnologii avansate care par a descrie tehnologii moderne.
 • Construcții megalitice: Structuri antice impresionante (precum piramidele egiptene, Stonehenge, etc.) care uneori sunt considerate dovezi ale unui ajutor „extern” datorită complexității lor tehnologice.

5. Anomalii geologice și submarine

 • Structuri subterane și subacvatice: Descoperiri de structuri care par artificiale și care sunt îngropate sau submersate, sugerând o posibilă origine necunoscută.
 • Anomalii magnetice: Zone cu anomalii magnetice inexplicabile care ar putea indica tehnologii ascunse sau structuri subterane.

6. Interesul instituțional și cercetarea oficială

 • Raportările și studiile oficiale: Agenții guvernamentale, cum ar fi NASA și Pentagonul, au început să investigheze serios fenomenul UAP, ceea ce legitimează interesul și speculațiile în jurul acestor fenomene.
 • Programe de cercetare: Existența programelor de cercetare finanțate pentru a studia fenomenele neidentificate, cum ar fi programul AATIP (Advanced Aerospace Threat Identification Program).

7. Explorarea și necunoscutul

 • Oceanul și spațiul cosmic: Imensitatea oceanelor și a spațiului cosmic înseamnă că există multe zone care rămân neexplorate și necunoscute, lăsând loc pentru speculații privind ascunzătorile civilizațiilor avansate.

Aceste teorii sunt construite pe o fundație de observații inexplicabile, mărturii de la surse credibile, și interpretări ale datelor care nu se potrivesc în totalitate cu înțelegerea noastră curentă a tehnologiei și științei. Deși sunt privite cu scepticism, cercetătorii argumentează că merită considerate în explorarea fenomenelor care rămân un mister.

Într-o lume în care tehnologia și cunoștințele noastre despre univers evoluează rapid, este esențial să păstrăm o minte deschisă. Deși ipotezele despre criptoterrestrieni pot părea desprinse din filmele SF, ele ne reamintesc că realitatea poate fi la fel de bizară și misterioasă. În timp ce continuăm să explorăm și să descoperim, este important să rămânem deschiși la noi posibilități și să ne amintim că adevărul poate fi adesea mai straniu decât ficțiunea.

În ceea ce ne privește, suntem de multă vreme convinși că EI SUNT AICI. Și ne-am dori ca măcar 2-3 îngeri tereștri să supravegheze numărătoarea voturilor la alegerile românești. Altfel… la ce bun?