O treime din şcolile din Buzău rămân cu predare online din cauza ratei mici de vaccinare

O treime din şcolile din judeţul Buzău rămân în online săptămâna aceasta din cauza ratei mici de vaccinare anti-COVID în rândul profesorilor.

Pe de altă parte, toate şcolile din municipiul Buzău, ca şi grădiniţele, de altfel, rămân în online, indiferent de numărul cadrelor didactice imunizate, din cauza ratei de îmbolnăvire mari care se înregistrează în oraş, dar şi a faptului că nu sunt locuri în spitalele care tratează bolnavi Covid.

Potrivit inspectorului general al ISJ Buzău, Ionel Meiroşu, circa o treime din unităţile de învăţământ din judeţ rămân în online săptămâna aceasta. Conform sursei citate, sunt însă şi situaţii cu  localităţi cu incidenţe  mari, în care copiii vor merge de luni la ore, dar si localităţi în care nu sunt înregistrate cazuri de COVID-19, dar şcoala se va face online, deoarece profesorii nu sunt imunizaţi. Situaţia va fi reanalizată în fiecare zi de vineri, cân se ia şi decizia cu privire la modul în care se vor desfăşura cursurile în săptămâna următoare.

La Buzău, procentul de imunizare a cadrelor didactice este de 61,69 la sută.  În 5 unităţi de învăţământ, sunt imunizaţi toţi angajaţii. Pe de altă parte, la Chiliile, rata de vaccinare, a angajaţilor din şcoală, este 0  iar copiii rămân acasă, în online, deşi rata de infectare în rândul comunităţii, este de circa 2 cazuri la mia de locuitori. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole