O treime dintre români vor pleca în vacanța de Paști, pentru care alocă între 600 și 800 de lei

Publicat: 29 apr. 2021, 14:35, de Răzvan Zamfir, în Travel , ? cititori
O treime dintre români vor pleca în vacanța de Paști, pentru care alocă între 600 și 800 de lei

Deși weekendul prelungit de Paști era, în alți ani, un prilej pentru o scurtă vacanță alături de cei dragi, pandemia a reconfigurat planurile românilor din această perioadă, însă nu le-a diminuat entuziasmul și dorința de a explora destinațiile din țară.

Potrivit unui studiu realizat în luna aprilie de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, 33.3% dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie pentru minivacanța de sărbători. Alți 25.9% dintre ei au luat hotărârea de a nu pleca nicăieri, iar 40.8% sunt, deocamdată, nehotărâți. Mai mult de jumătate (58.8%) dintre turiștii care au ales să călătorească de sărbători spun că vor merge la slujba din noaptea de Înviere în orașele în care vor petrece sfârșitul de săptămână.

În contextul în care tot mai multe localități se redeschid că urmare a scăderii ratei de infectare cu SARS-CoV-2 și a relaxării treptate a restricțiilor, turismul intern începe să își revină. Hotelierii și proprietarii de pensiuni și case de vacanță au pregătit deja pachete speciale pentru cele patru zile libere de care se vor bucura românii de Paște, multe dintre oferte având incluse și mesele festive, mai ales că 67% dintre turiști și-au exprimat deja dorința de a beneficia și de un meniu tradițional.

Delta Dunării, Maramureșul, Bucovina și Transilvania, printre preferințe

Un sfert dintre respondenții care au hotărât să călătorească de sărbători vor merge la munte, pentru a profita din plin de natură și de vremea bună care se anunță pentru acest weekend, în timp ce 11% se vor îndrepta către mare sau Delta Dunării. În mod deloc surprinzător, Maramureșul, Bucovina și Transilvania sunt din nou în topul destinațiilor preferate pentru vacanța de sărbători.

Nevoia de a se proteja cât mai bine a generat un interes crescut pentru pensiunile și casele de oaspeți mai mici. Prin urmare, cei mai mulți turiști au optat pentru pensiuni (64.3%) sau case private închiriate integral (12.8%), astfel încât să se bucure în tihnă de sărbători.

De asemenea, printre factorii cei mai importanți în planificarea unei vacanțe de Paște s-au numărat amplasamentul și serviciile oferite de hotelieri, flexibilitatea anulării rezervarii, dar și curățenia și măsurile de siguranță luate în contextul pandemiei.

Buget mediu alocat pentru întregul sejur de Paște este de 600-800 de lei/cameră

În ceea ce privește costurile, 80% dintre românii chestionați au optat pentru un buget mediu de 600-800 de lei / cameră pentru întregul sejur (3 nopți/4 zile), în timp ce numai 3.6% sunt dispuși să cheltuie peste 1.000 de lei pentru pachetul (cazare + masă) de Paște.

Studiul a fost realizat în luna aprilie prin completarea unui chestionar online.