O va purta noua regină consoartă a Marii Britanii? Coroana blestemată (VIDEO)

O parte a mass mediei britanice spune că noua regină consoartă va purta una dintre importantele moșteniri ale familiei Windsor. Dar ea ar fi asociată cu un blestem străvechi.

Charles și Camilla au devenit deja rege și regină consoartă, dar încoronarea cuplului în sine și evenimentele conexe încă nu au fost organizate. Ce fel de coroană va purta soția lui Charles al III-lea la încoronare se pare însă că este o temă la ordinea zilei pe tărâm britanic.

Potrivit Daily Mail, pentru încoronare, Camilla va purta cel mai probabil coroana Garrad a Reginei Mame – bunica iubită a soțului ei, care l-a susținut de-a lungul vieții.

Garrard are patru semi-arcade, acoperite cu un diamant Koh-i-Noor cu o greutate de peste 100 de carate, care este piesa centrală a bijuteriilor regale. Coroana este realizată din platină și setată cu aproximativ 2.800 de diamante. Regina Mamă a purtat o coroană trunchiată ca cerc la încoronarea fiicei ei Elisabeta a II-a în 1953. Decorația de încoronare a încoronat și sicriul reginei văduve la înmormântarea ei din 2002.

Semnificația secretă

Există o altă versiune în ceea ce privește alegerea Camillei. Regina consoartă poate comanda o nouă coroană, asemenea predecesorilor ei. Reginele consoarte încă de pe vremea reginei Adelaide, soția regelui William al IV-lea, au comandat bijuterii speciale atunci când soții lor au urcat pe tron.

Faptul că un diamant nu a împodobit niciodată coroana unui bărbat are o semnificație secretă. Asta pentru  că piatra este considerată blestemată. După cum s-a afirmat în India, blestemul este periculos doar pentru bărbați. Textul hindus care menționează pentru prima dată Koh-i-Noor susține că diamantul poartă un blestem distructiv: „Numai Dumnezeu sau o femeie îl pot purta cu impunitate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...