Oameni, obiceiuri, meșteșuguri și chiar animale! Primul EP care spune prin muzică povestea unui drum cultural al României

Electric Brother lansează primul album care sintetizează, cu ajutorul sunetelor înregistrate în timpul unei călătorii inedite pe cel mai cunoscut drum cultural al României, via Transilvanica.

Trei piese concentrează în sunete emoțiile întâlnirii cu oameni, locuri, obiceiuri, meșteșuguri și chiar animale, generând o poveste vie, într-un limbaj universal, care poartă orice ascultător pe un traseu de 1.400 de km de Via Transilvanica.

Mi-am dedicat mulți ani pasiunii de sound recording, dar niciodată experiența de a fi alături de oameni, de natură, de feluritele moduri în care sunetul se strecoară la noi și devine ritm odată cu treburile zilnice nu a fost mai apropiată de mine.

Drum este despre cărarea pe care fiecare dintre noi o poate stăbate măcar odată în viață, din Nord, de la Putna sau din casele huțulilor, până jos, în Sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit și prin pădure, adunând muzica oamenilor.

Trei piese create pe 1.400 de km de Via Transilvanica, parcurși la pas, cu trenul, cu mașina, alături de prieteni. 146 de sunete culese distinct, printre care vibrații de pași, magie de sticlar, sunet de tilincă, fluier, de fus sau de orgă”, spune Electric Brother.

Peste 1.400 de km, dintre care 40 pe jos prin natura salbatică

Înregistrările pentru albumul Electric Brother – drum s-au desfășurat în vara lui 2021 în timpul documentării primei monografii digitale a Via Transilvanica, odată cu parcurgerea ei în premieră, de la un capăt la celălalt, într-un Heritage Trip special, de către Cronicari Digitali.

Electric Brother a parcurs în total peste 1.400 de km, dintre care 40 pe jos prin natura salbatică, 1.320 cu mașina, 60 cu trenul și 80 cu vehicule off road. Pentru sounbites, artistul a interacționat direct cu 188 de persoane.

Pentru finalizarea albumului dar și selectarea unor înregistrări relevante din zeci de ore de material brut, Electric Brother a lucrat aproape un an, iar rezultatul va fi prezentat în premieră în Club Expirat, în București, pe 12 aprilie, de la ora 20:30.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Plătește sigur și ușor cu paysafecard în cazinourile din  România

Paysafecard este o metodă populară de alimentare a conturilor de jucători în cazinourile online, fiind acceptată în 28 dintre cele mai renumite platforme de...
Lucian Bode

Lucian Bode: Primarul Sectorului 1, ”o piază rea”; edilul Capitalei, ”un...

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a subliniat că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost ”o piază rea” pentru acest sector și actualul...