Oamenii din Texas pot purta arme în public fără permis. Polițiștii: Nu mai știm cine e periculos și cine nu

O nouă lege care permite purtarea armelor de foc în spațiul public, fără a avea un permis în acest sens, a intrat în vigoare în Texas. Aceasta este permisă în ciuda faptului că incidentele armate au crescut semnificativ, informează CNN.

Datele publicate de cea mai mare organizație de prevenire a violențelor în care sunt implicate arme de foc din SUA arată că numărul incidentelor cu arme, fără a include sinuciderile, a crescut cu 14% în acest an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. De asemenea, incidentele cu armele din acest an s-au dublat față de aceeași perioadă din 2019. 

În Texas, abrogarea totală a permisului de port-armă este o schimbare radicală. Permiterea aproape oricui să poarte o armă în public, fără întrebări, fără verificări sau instruire în materie de siguranță, este cu adevărat periculoasă”, susține Andrew Karwoski, expert în cadrul Everytown for Gun Safety, organizație de prevenire a violențelor cu arme de foc.

Legea intrată în vigoare în Texas, cunoscută sub numele de House Bill 1927, se aplică cetățenilor de peste 21 de ani. Singurele excepții sunt pentru cei cărora li s-a interzis să dețină o armă de foc și care au fost condamnați pentru diferite infracțiuni, precum violență sau alte amenințări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole