Oana Zăvoranu are o nouă executare silită. Încă o bancă importantă îi cere înapoi banii

Dacă în trecut colecționa vacanțe exotice, genți de lux sau bijuterii, în prezent Oana Zăvoranu a ajuns să colecționeze executări silite: magistrații au decis luni să încuviințeze încă una împotriva vedetei. Cu locuința scoasă la vânzare de executori, cu afacerea în faliment, bruneta pare să fi ajuns la în mod inexplicabil la fundul unui sac de câteva zeci de milioane de euro.

Vremurile când cea alintată „Querida” era lisită de griji financiare și dădea de pomană haine, genți și pantofi de sute de mii de euro au apus.  

În locul lor au venit vremurile când e târâtă la tribunal pentru datorii infime, raportate la sumele pe care le vehicula în trecut.

Ultima dată când a fost citată în fața judecătorilor a fost luni, 6 februarie, într-un proces intentat de sucursala București a ING Bank. Obiectul cauzei: obținerea unei decizii prin care să fie recuoperate forțat sumele datorate. Magistrații au fost de acord:

„Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 06 februarie 2023”, se arată în minuta instanței.

Colecția de executări silite

Tot o decizie de executare, de această dată în beneficiul Libra Bank, a fost pronunțată de Judecătoria Sector 1 în urmă cu trei săptămâni, pe data de 13 ianuarie 2023:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 13.01.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

O cerere similiară a avut același rezultat la sfârșitul anului trecut. Cei care cereau banii înapoi erau de această dată cei de la Amanet Auto SRL:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 15.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Lăsată fără locuință

O astfel de decizie a instanței o poate lăsa fără locuință, după ce aceasta a fost scoasă la licitație de un executor judecătoresc. Imobilul, evaluat la 700.000 de euro, este vândut pentru a acoperi o datorie de doar 5.200 de euro și cheltuielile de judecată dintr-un proces pierdut de vedetă.

Conform publicației de vânzare, Biroul Executorului Judecătoresc Chițescu Eugen Corneliu, scoate la vânzare apartamentul Ioanei Zăvoranu, la prețul de pornire al licitației de 700.000 de euro. Imobilul are trei camere și dependințe și o suprafața utilă de aproximativ 145 de mp.

„Aducem la cunoștință că în data de 15.02.2023, ora 13.00 va avea loc la Sediul Biroului Executorului Judecătoresc vânzarea prin licitație publică a imobilului, proprietatea debitoarei Zăvoranu Ioana. Toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului îl vor anunța pe executorul judecătoresc în scris înainte de data 15.02.2023, întrucât, după această dată, o situație juridică nu mai poate fi luată în considerare”, se arată în publicația de vânzare, conform Spy News.

Motivul executării vedetei

Problemele vin de la un împrumut de 5.200 euro, primit de la Alecsandru Redeș la jumătatea anului trecut. Este vorba de un contract din 14 iulie 2022, autentificat la notarul public Andreea Cosma. Pentru că nu și-a primit banii, bărbatul s-a dresat instanțelor de judecată.

„Încuviinţeză executarea silită ce urmează a se efectua, la solicitarea creditorului Redeș Alecsandru împotriva debitoarei Zăvoranu Ioana până la concurenţa sumei de 5200,00 EUR (la cursul BNR din ziua plăţii) în temeiul titlului executoriu reprezentat de Contractul de împrumut autentificat prin Încheierea de Autentificare nr. 372 din data de 14.07.2022 de Notar Public Andreea Cosma, la care se vor adăuga cheltuielile de executare silită. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către Grefa Instanţei, astăzi 02 septembrie 2022”, se arată în minuta magistraților de la Judecătoria Sector 1.  

La suma inițial împrumutată se adaugă 6.046,86 de lei cheltuieli de executare plus eventuale dobânzi și alte cheltuieli.

Cu falimentul la ușă

La acestea se adaugă și o cere de faliment legat de clinica pe care o deține.

„Noi am cerut falimentul, are să ne dea aproximativ 700.000 de lei, bani datorați pentru perioada 2020-2021, în mare parte sunt din ultimul an. Eu am mai avut cu ea un proces, cu niște bani împrumutați. Procesul acela s-a câștigat acum câteva luni. Am și executat-o, i-am blocat conturile, am recuperat banii”, a spus Horia Vlădescu, reprezentantul Chimet Trade Center și fostul manager al clinicii Oanei Zăvoranu, pentru Cancan. 

Tot el a mai dezvăluit că firma pe care o conduce nu este singura către care Oana Zăvoranu are restanțe.

„Acum am cerut falimentul, ea este în situație de faliment. Când se va aduna toată masa credală, datoriile pe care le are depășesc cu mult bunurile aflate în activele societății. Societate care, de fapt, nu are bunuri, are niște leasing-uri și o chirie. Cam aici e problema. Clinica are aparatura în contract de credit și clădirea o are sub formă de chirie”, a declarat Horia Vlădescu.

Unde s-a evaporat averea de zeci de milioane?

În 2015, „Querida” afișa public documentele ce atestau averea primită moștenire după moartea mamei sale, Mărioara Zăvoranu: a pozat actul de la notariat şi l-a pus pe Facebook.

Conform datelor prezentate de Antena1, ar fi fost vorba de aproximativ 65 de milioane de euro

„Perla coroanei” era o companie care are în proprietate peste 30 de spaţii comerciale, în zone selecte ale Capitalei, dar şi un cimitir.

La acestea se adăugau tablouri cu semnături celebre, bijuterii, vila cu psicină din Afumaţi (în curtea căreia vedeta insinua că ar fi ascunse lingouri de aur).

În șapte ani, mai toate par să se fi topit, ceea ce ar putea să o plaseze în fruntea unui nedorit top al celor mai mari tocătoare de averi.

1 COMENTARIU

  1. Dzeu nu doarme. Și-a chinuit mama și si-a bătut joc de ea prin televiziune, era un circ total la vremea respectiva. A ars haine de blană care erau de la mama ei ,chipurile că nu are nevoie de ele. Pe vremea aia era cu Pepe. Eu sunt mamă și nu am mai rezistat sa vad dacă cum netrebnica asta o jignea pe mama ei care a fost o doamnă și o frumusețe de femeie. Când a murit dna Mariana,eu am plâns, deși sunt o străină, și am blestemat o pe această nefericită de Oana cum m-am priceput eu ca mamă. Și iată oameni buni ca Dzeu nu doarme.In curând fetito o sa te jelesti singură pe lume și o să regreți ce ai făcut mamei tale. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...