Obiceiurile pe care le considerăm inofensive, dar sunt nocive pentru sănătate. Mestecatul gumei afectează memoria

Publicat: 30 oct. 2021, 20:01, de Mădălina Bălăceanu, în Sănătate , ? cititori
Obiceiurile pe care le considerăm inofensive, dar sunt nocive pentru sănătate. Mestecatul gumei afectează memoria

Există mai multe obiceiuri pe care oamenii le fac zi de zi, fără a ști că dăunează sănătății foarte tare, cum ar fi culcatul la ore târzii, mâncatul în exces sau chiar inhibarea strănutului. Așadar, anumite obiceiuri pe care le avem și le considerăm inofensive, în timp ne pot face mult rău.

Inhibatul strănutului afectează creierul

Dacă ne vine să strănutăm și ne abținem este foarte grav. Acest gest afectează sistemul respirator, vasele sanguine ale capului, creierul dar și esofagul.

Principala funcție a strănutului este eliminarea bacteriilor, virusurilor și particulelor de praf din organism. Când îți inhibi strănutul, împiedici bacteriile să iasă.

Folosirea scobitorilor afectează gingiile

Dentiștii își sfătuiesc pacienții să nu folosească scobitori. Ele sunt relativ inofensive pentru smalțul dinților, dar gingiile suferă enorm. În plus, este aproape imposibil să cureți spațiile inter-dentare cu acest instrument. Pentru a avea o bună igienă orală, este mai bine să folosești ața dentară.

Dormitul pe burtă afectează coloana vertebrală, pielea, respirația și circulația sângelui

Dormitul pe burtă, cu fața în pernă, este foarte confortabil, dar în același timp foarte dăunător. Când adopți această poziție, respirația devine dificilă, gâtul se află într-o poziție nefirească, iar circulația sângelui și vertebrele sunt afectate.

Medicii avertizează ca ridurile faciale temporare care se formează în timpul somnului pe burtă devin permanente după o perioadă de timp, conform Revistasănătatea.ro.

Spartul semințelor  afectează dinții și vezica biliară

Semințele de floarea soarelui trebuie sparte cu degetele și niciodată cu dinții. Dentiștii îi recunosc întotdeauna ușor pe cei care sparg semințe după semnele distinctive pe care acest obicei le lasă pe dinți.

Pe de altă parte, semințele de floarea soarelui sunt nerecomandabile persoanelor supraponderale sau care au probleme cu vezica biliară: conținutul lor caloric este de 500 kcal la 100 de grame.

Amânarea mersului la toaletă afectează rinichii, sistemul urogenital și intestinele

În iunie 2018, un tânăr englez și-a încheiat ziua la urgențe, după ce s-a jucat pe calculator în continuu, timp de opt ore, fără să meargă la toaletă. Intestinele și vezica tânărului erau atât de umflate încât medicii s-au temut că suferă de cancer.

Nu te spăla pe păr cu apă fierbinte!

Acest lucru afectează creierul și scalpul. Dușul cu apa fierbinte provoca dureri de cap teribile și vertij. Pe de altă parte, sub apă fierbinte, glandele sebacee ale scalpului acționează în ritm accelerat, iar părul devine din ce în ce mai gras.

Mestecatul gumei afectează stomacul, dinții, dar și memoria

Guma de mestecat stimulează secreția de acid gastric. Acest lucru poate provoca gastrită și chiar ulcer. Guma de mestecat este dăunătoare pentru dinți și pentru plombele dentare.

Guma de mestecat afectează și memoria. Potrivit cercetătorilor, guma de mestecat ne ajută să ne concentrăm asupra sarcinilor care necesită atenție prelungită, dar ea contribuie totodată la deteriorarea memoriei pe termen scurt.