Obsesia primarului Mihaiu de la 2: stâlpișorii puși peste tot

Anumite străzi din Sectorul 2 din Capitală, precum Ramuri Tei și Grigore Moisil, au fost împânzite de stâlpișori, chiar și acolo unde nu este nevoie de ei.

Administrația Domeniului Public Sector 2, condusă de Alin Drugău, și companiile Adviana Development și Anduna Servimob, au semnat la începutul acestui an un acord-cadru de 33,2 milioane de lei cu TVA pentru proiectare și execuție semnalizare rutieră orizontală și verticală pentru străzile aflate în administrarea ADP 2, iar la unul dintre cele 37 de puncte din anexă se află: ”Montare stâlpi metalici (cu secțiune rotundă) pentru delimitare acces”. Cantitatea prevăzută este de 2.000 de stâlpișori, prețul de montare este de 246 de lei iar costul total al operațiunii duce spre 500 mii de lei.

Sunt câteva străzi din Sectorul 2 unde astfel de stâlpișori au înflorit. Iată ce spune un membru al grupului Sector 2 – Informații și dezbateri de pe Facebook, Ovidiu Neacșu:

”Domnul primar Radu Mihaiu are o obsesie bolnavă cu stâlpișorii, chiar și acolo nu e nevoie de ei.

Pe strada Ramuri Tei a umplut și trotuarul de nici 1m lățime, pe care nimeni nu a parcat niciodată, pentru că ar fi lăsat efectiv 2 treimi din mașină pe carosabil și ar fi blocat banda. A pus și pe marginea micilor scuaruri verzi, nu e clar de ce.

Pe Grigore Moisil a pus un rând și pe mijlocul trotuarului, să fie frumos.

A închis toate întrările și spațiile posibile ca să nu parcheze șoferii, am priceput.

Poliția locală ce păzește dacă parchează vreunul aiurea? Căci gunoiul aruncat la stâlp sau copac nu-l vede, avem 4 dovezi acolo, cu sacii, nu o hârtie sau o sticlă rătăcită. Și era ora 19.30 când am făcut pozele, nu îmi spuneți că l-au scos în așteptarea gunoierilor de mâine dimineață”.

Tot ale lui aparțin și pozele de mai jos:

Drugău, Croitoru și Drăguț, alianța stâlpișorilor

Acordul cadru menționat mai sus a fost semnat de directorul general al ADP 2, Alin Drugău, și de administratorul Adviana Development, Ioana Octavia Croitoru, care deține și pachetul de 100% din companie.

Despe Alin Drugău menționăm doar o declarație a lui Radu Mihaiu, făcută pe Facebook, în 22 septembrie 2020, pe vremea când încă nu era primar:

”Cum arată corupția din administrația locală?

ADP sector 2 mi-a făcut plângere penală pentru… țineți-vă bine… formare de grup infracțional organizat.

Iar dovada formării acestui grup este … n-o să ghiciți niciodată… că am distribuit pe Facebook o informație publică emisă de către statul român, și anume faptul că la fântânile din administrarea ADP sector 2 curge apă care nu este potabilă.

Dacă vi se pare hilar, să știți că la fel mi s-a părut și mie la început. Știam că ADP Sector 2 este condusă de un condamnat penal definitiv pentru mită, Alin Drugău.

Apoi am realizat că de fapt această plângere este formulată de către o instituție a statului, care a plătit din bani publici un avocat pentru a o formula. Și am realizat că este o formă de intimidare și represiune politică plătită din bani publici.
Pentru un motiv absolut ridicol: că am distribuit pe Facebook o informație publică emisă de statul român!”

Ioana Octavia Croitoru este proprietara mai multor companii care s-au lipit de contracte frumoase cu Primăria Capitalei. Se spune că a fost apropiată de fostul edil Gabriela Firea. Mai jos vă prezentăm câteva dintre ele câștigate de Adviana Development:

Adviana Develpment a fost asociată în afacerea de la Sectorul 2 cu compania Aduna Servimob, controlată de Florin Marius Drãguţ, despre care s-a scris că este un privilegiat al sistemului date fiind conexiunile sale foarte solide cu lideri politici şi şefi din structurile de siguranţă ale statului, anchetat de procurorii DNA în 2015 pentru cã ar fi dat mitã în schimbul obţinerii unor contracte cu CNADNR (actuala CNAIR). 

Aici este acordul-cadru semnat în acest an:

Mai multe articole...

Cele mai citite articole