Octavian Berceanu: „Nu vorbim de arderi de lemne, ci de arderi de deșeuri extrem de toxice”

Problema arderilor ilegale de deșeuri rămâne nerezolvată deoarece „avem structuri de crimă organizată cu tentacule adânc întinse către instituțiile statului”, spune Octavian Berceanu , fost șef al Gărzii Naționale de Mediu.

Berceanu spus pe B1 TVcă a solicitat Ministerului Mediului, condus de Tanczos Barna (UDMR), să transforme arderile ilegale din contravenție în infracțiune, așa cum ar trebui, dar Ministerul i-a răspuns că nu înțelege termenul de „arderi legale”. Reacția lui Berceanu a venit după poluarea masivă din București, de marți noapte și miercuri dimineață.

Munca noastră, sau cel puțin a mea, nu mai e în instituțiile statului și asta se vede destul de mult. Nu vorbim de arderi de lemne, ci de arderi de deșeuri extrem de toxice, acel plastic ABS din interiorul mașinilor rezultat în urma dezasamblării a sute de autoturisme. Acel plastic e de 4.500 de ori mai toxic decât lemnul. Un singur kilogram echivalează cu cât arde o sobă într-o gospodărie timp de o iarnă. Astfel de incendii sunt zeci sau sute zilnic în jurul Bucureștiului. Tone de astfel de plastic sunt incinerate”, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu, pentru B1 TV.

Berceanu a spus apoi că de vină pentru poluarea de azi-noapte și de dimineață nu are cum să fie traficul și nici simplele arderi din niște sobe, ci arderile ilegale. „Sunt sute de arderi pe care eu le semnalez autorităților. Ministrul Tanczos Barna refuză să transforme în infracțiuni aceste arderi. Am o adresă, pe care am postat-o și pe Facebook, unde se spune clar că nu înțelege termenul de ”incendiere”. Deci Ministerul, în loc să transforme contravențiile pentru arderile și depozitările ilegale de deșeuri în infrcțiune, cum ar fi normal, ne dă un răspuns în 32 de puncte și abia în ultimul spune că nu înțelege termenul de ”arderi legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...