Ocupanții ruși evacuează populația civilă din Herson, de teama contra-ofensivei ucrainene

Autoritățile regimului rus de ocupanție din regiunea Herson au ordonat locuitorilor să părăsească de urgență orașul pe 22 octombrie și să treacă pe malul stâng al Niprului din cauza „situației tensionate de pe front”.

Decizia, susțin ocupanții, este cauzată de situația tensionată de pe front, de bombardamente și de presupusa „amenințare a atacurilor teroriste”.

De asemenea, autoritățile de ocupație au ordonat oamenilor să ia cu ei documente, bani, obiecte de valoare și haine.

Pe 20 octombrie, ocupanții ruși au început să mute echipamente militare și personal de la dreapta la stânga Niprului în regiunea Herson, pe fondul recentului succes rapid al forțelor armate ale Ucrainei în eliberarea regiunii.

1 COMENTARIU

  1. Nu numai Occidentul se decupleaza de Rusia dar si Rusia isi retrage eticii rusi si simpatizantii catre granitele stipulate prin tratelele trecute ce sunt si parte a deciziei ONU. Cum bine se vede o mare parte din teritoriul Ucrainei numit Donbas devine nelocuit si nelocuibil .Nimeni nu va mai incerca sa refaca distrugerile facute , cind de unii cind de altii si zona va ramine, asa cum deja stiti ,un „no mans land ”.Trupele Ucrainei si cele ale Rusiei vor ramine ,fata in fata ,multa vreme de acum inainte nimeni nemai putind revendica aceste perimetre distruse in razboi . Oricare incercare de refacere va fi rapid oprita prin bombardamente fie ca traf rusii fie ca trag ucrainienii .Nici macar obligati cetatenii fie ei ucrainieni fie ei ai Federatiei Rusiei nu vor mai calca pe aceste meleaguri iar daca vreun acident nuclear are loc (nu o bomba nucleara ) iaca am gasit motivul prin care cele doua armate pot fi despartite rapid .Va aparea o pace de conveninta in care si unii si altii se vor acuza ca si faptuitori ai accidentului .In rest un pamint al nimanui este solutia conform principiului „daca eu nu nici tu nu ” .Aceasta solutie este unica si asigura o vreme o pace fortat pusa in scena .Vazind golirea de continut uman a zonei disputate de pe cele doua maluri ale Niprului ne putem gindi la metoda „ACCIDENTUL” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole