Oficial MApN, despre criteriile prin care se emit ordinele de chemare a rezerviştilor

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale (MApN), a explicat pentru Antena 3 CNN pe ce criterii sunt trimise ordinele de chemare a rezerviștilor.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a emis, astăzi, un ordin de chemare a rezerviștilor la exerciții și antrenamente de mobilizare, din județul Timiș și din județul Caraș-Severin.

Întrebat pe ce criterii concrete se emit aceste ordine, Constantin Spînu, purtător de cuvânt (MApN), a spus: 

„Conform legislației în vigoare din 2006-446 rezerva de mobilizare a Armatei României cuprinde rezerva operațională și rezerva generală. În cadrul rezervei operaționale sunt rezerviștii cu pregătire militară care sunt cuprinși în statele de organizare ale unităților și în planurile de mobilizare ale unităților.

Deci nu oricine poate să facă obiectul unei astfel de convocări. Dintre aceștia, care sunt prinși în rezerva operațională, nu toți fac obiectul verificării anuale, ci doar aceia care sunt care au o anumită mutare pe funcție, o anumită migrație pe funcții ca urmare a dinamicii naturale a rezervei Armatei României.

Nu există în evidențele de mobilizare decât oameni care au pregătire militară.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...