Olaf Scholz îndeamnă țările UE să treacă la producția în masă de armament! Are legătură cu declarația lui Trump

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a făcut declarații care pun pe gânduri Europa! Oficialul german a îndemnat statele UE să treacă la producția în masă de armament!

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a inaugurând luni şantierul viitoarei fabrici de armament a concernului Rheinmetall, la Unterlüss, unde se află cel mai important complex industrial militar german.

Ei bine, de aici, oficialul a făcut declarații care s-au răspândit rapid pe tot globul. Mai exact, Scholz a îndemnat statele UE să treacă cât mai repede la producția în masă de armament.

”Trebuie să trecem de la industria manufacturieră la producţia pe scară largă de echipamente de apărare”, a afirmat Scholz. ”Nu doar Statele Unite, dar toate ţările europene trebuie să facă şi mai mult pentru a susţine Ucraina. Angajamentele făcute până acum nu sunt suficiente. Doar puterea Germaniei nu este suficientă”, a mai spus el.

Oficialul a spus că războiul din Ucraina a scos la iveală problemele cu care se confruntă fabricile de armament din Europa, care nu pot livra armament suficient, la nevoie. Declarația vine și în contextul în care fostul președinte al SUA, Donald Trump, a lăsat să se înțeleagă că America nu ar fi dispusă să intervină pentru țările NATO care nu alocă 2% din PIB pentru înarmare.

Potrivit cancelarului, armata şi industria de apărare germane pot conta acum pe angajamentul Berlinului de a respecta ţinta NATO de 2% din PIB. ”Acest lucru este o necesitate urgentă. Pentru că, oricât de dură, aceasta este realitatea: nu trăim în vremuri de pace”, a mai spus Scholz.

Scholz a mai precizat că acesta este un ‘semnal’ adresat europenilor de a-şi creşte substanţial baza industriei de apărare. Potrivit cancelarului, războiul din Ucraina şi ‘ambiţiile imperiale’ ale preşedintelui rus Vladimir Putin reprezintă o ‘ameninţare majoră’, iar ‘cel care vrea pacea trebuie să reuşească să descurajeze eventuali agresori’.

”O apărare puternică necesită o bază industrială solidă. Acesta va vedea lumina zilei dacă noi, europenii, ne vom pune la un loc comenzile, dacă ne vom pune în comun mijloacele şi vom da astfel industriei perspective pentru următorii 10, 20 sau 30 de ani”, a subliniat el. Scholz a recunoscut că, în această privinţă, Germania a fost multă vreme un rău exemplu, dat fiind că politica de înarmare ‘a fost condusă ca şi când era vorba de a cumpăra un automobil”, fără planificarea pe termen lung de care au nevoie industriile de apărare pentru a investi în capacităţi suplimentare.

Noua fabrică de armament Rheinmetall urmează să producă începând din 2025 muniţii de artilerie de 155 mm, urcând treptat până la o capacitate de 200.000 de obuze pe an. Concernul a afirmat că intenţionează să investească 300 milioane de euro şi să creeze în jur de 500 de locuri de muncă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole