Oltenii înlocuiesc polițiștii cu camere de supraveghere cumpărate cu bani din PNRR

Mai multe localități din Gorj au depus proiecte pentru a obține fonduri din PNRR cu ajutorul cărora să cumpere camere de supraveghere și să-i înlocuiască pe polițiști. Valoarea fondurilor solicitate este de circa 2 milioane de lei pe proiect.

Localnicii susțin demersul edililor și spun că se simt mult mai în siguranţă, pentru că se filmează tot ce mişcă în localitate 24 de ore din 24.

În comuna Drăguţeşti, de exemplu, există deja aproximativ 20 de camere de supraveghere instalate.

„Avem acest sistem de cinci ani şi şi-a dovedit eficienţa. Avem camere nu doar în centrul localităţii, în preajma şcolii, a primăriei, ci şi în alte zone mai vulnerabile. Am stat de vorbă cu oamenii şi mi-au spus că se simt în siguranţă şi că sunt mai liniştiţi când ştiu că sunt aceste camere în stâlpi, că funcţionează. De multe ori, au fost de mare ajutor poliţiştilor când au fost accidente şi să ştiţi că şi şoferii au mers mai încet ştiind că sunt acele camere de supraveghere pe drumul naţional din Drăguţeşti. Am fost întrebat de ce nu angajez poliţişti locali. Nu am nimic împotriva poliţiştilor locali, dar consider că e mai eficient acest sistem. Camera nu oboseşte şi înregistrează tot. Un om nu ar face faţă să acopere atât”, a precizat primarul din Drăguţeşti, Ion Popescu, potrivit Pandurul.

De asemenea, în localitatea Scoarţa există un astfel de sistem de supraveghere. Acum, edilul a depus un proiect şi pe PNRR ca să facă rost de mai multe echipamente.

„Noi avem deja un sistem de supraveghere, avem camere în centrul tuturor satelor, dar ne dorim să extindem acest sistem. Am depus un proiect pentru 100 de camere, cu bani din PNRR, şi sperăm să fie aprobat. Este nevoie de acestea pentru că nu avem nici poliţişti locali şi sunt de mare folos”, a spus şi primarul din Scoarţa, Ion Stamatoiu.

În același timp, primarii din localităţile Jupâneşti, Băleşti sau Roşia de Amaradia aşteaptă să primească fonduri pentru a-şi procura camere de supraveghere.  

2 COMENTARII

  1. Adevarat,camerele sunt mult mai eficiente decat Politia Locala,care aplica legea ,,dupa ureche,,numai pentru a justifica salariul.P.S. A nu se confunda cu Politia Nationala.care are un deficit de personal ,care pune in pericol siguranta cetateanului,prin lipsa efectivelor operative , de interventie si cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...