Omicron a devenit dominantă în Portugalia. Ce restricții intră în vigoare

Varianta Omicron a coronavirusului a devenit dominantă în Portugalia, după ce a înregistrat vineri un nou record de cazuri de infectare, conform datelor publicate de Direcţia generală de sănătate.

Varianta Omicron este deja dominantă în Portugalia”, cu un număr de cazuri „estimat la 61,5% pe 22 decembrie”, se scrie într-un comunicat al DGS, potrivit AFP.

Vineri, Portugalia a înregistrat 11 decese şi 12.943 de noi cazuri de infectare în 24 de ore, un nou record după cel înregistrat la 29 ianuarie. Ţara a fost lovită la începutul acestui an de un puternic val pandemic, care a supraîncărcat spitalele.

Pentru a face faţă creşterii contaminărilor, Portugalia a adoptat o serie de noi măsuri de control al epidemiei, printre care trecerea obligatorie a tuturor angajaţilor în regim de telemuncă, prezentarea unui test pentru a putea asista la spectacole sau evenimente sportive, precum şi închiderea barurilor şi discotecilor.

Guvernul a reintrodus deja de la începutul lunii decembrie mai multe măsuri de control sanitar în scopul extinderii purtării măştilor sanitare, a utilizării certificatelor de vaccinare şi a testelor.

Portugalia, una dintre ţările cu cea mai ridicată acoperire vaccinală din lume, solicită şi un test cu rezultat negativ pentru persoanele care intră pe teritoriul său, chiar dacă acestea sunt vaccinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...