Omicron: Londra și Parisul, fără festivități în Trafalgar Square și Champs-Elysees în noaptea Anului Nou

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunțat anularea festivităților programate în capitala britanică în noaptea Anului Nou, din cauza creșterii alarmante a cazurilor cu varianta Omicron foarte contagioasă. În prezent, Capitala Regatului Unit înregistrează noi recorduri de contaminări, ca de altfel pe tot cuprinsul țării.

Primarul Khan a spus, într-un comunicat, că este hotărât să facă tot ceea ce este posibil pentru a încetini răspândirea noii variante și pentru a se asigura că serviciile de sănătate publică nu sunt depășite în această iarnă.

”Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza festivitatea cu 6.500 de persoane planificată la Trafalgar Square în noaptea de Anul Nou, a anunțat Khan. Va fi dezamăgitor pentru numeroși londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce propagarea virusului. În schimb, ”o emisiune spectaculoasă va fi transmisă în direct” la BBC, ”care sărbătorește orașul nostru, evidențiind momentele cele mai importante din 2021, culminând cu celebrările de la Saint Sylvestre la Londara, a explicat primarul Khan.

Astfel, Londra merge pe urmele Parisului, care a anunțat anularea focului de artificii și concertele care erau programate pe celebrul bulevard Champs-Elysees, sau chiar în Maroc, unde s-a interzis organiarea de petreceri în locuri publice.

Potrivit autorităților britanice, cel puțin 14 persoane contaminate cu varianta Omicron a Covid-19 au decedat și 129 sunt spitalizate. În Europa, Marea Britanie este printre țările cele mai afectate de pandemie.

Luni, în Marea Britanie s-au înregistrat 91.743 de noi cazuri de Covid-19 în 24 de ore, împărțindu-i pe britanici în cei care sunt îngrijorați, cerând mai multe restricții, și cei care sunt îngrijorați în mod categoric de impactul acestor restricții asupra economiei.    

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...