Omicron rezistă la vaccinuri şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali

Potrivit unui studiu realizat în SUA, se pare că varianta Omicrom a coronavirusului este rezistentă la toate tipurile de vaccin, dar şi la tratamentul cu anticorpi monoclonali utilizat în spitale.

Profesorul de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei, a analizat rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia.

Rezultatele sunt îngrijorătoare, a spus virusulog român stabilit în SUA. Potrivit studiului, „varianta Omicron este puternic rezistentă la neutralizare” în cazul persoanelor vaccinate şi a celor care au trecut prin boală.

De asemenea, Omicron este rezistentă la unul dintre tratamentele folosite frecvent în spitale în cazul pacienţilor care fac forme grave.

Evaluarea unui panel de 19 anticorpi monoclonali a relevat că eficacitatea acestora este fie abolită, fie puternic redusă. Sunt incluşi în această categorie inclusiv anticorpii monoclonali comerciali aprobaţi pentru utilizarea în pacienţi”, a explicat Cristian Apetrei.

În timpul cercetărilor, specialiştii de la Universitatea Columbia au identificat patru noi mutaţii în domeniul spike al SARS-CoV-2 Omicron care provoacă rezistenţa la vaccin şi tratament.

Întrucât dacii liberi continuă să nu se vaccineze ca să primească monoclonali în spital, acestea sunt paternurile de neutralizare de către anticorpii monoclonali comerciali. Că să ştie că, dacă ajung la spital, după inghiorlaiala de sărbători nu prea au la ce să se aştepte”, a precizat specialistul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole