Omicron: Trei doze nu sunt suficiente pentru a opri noua variantă Covid. BioNTech: un vaccin adecvat, în luna martie

Vaccinurile împotriva COVID-19 nu vor fi suficiente pentru a rezista la varianta Omicron, a avertizat CEO-ul BioNTech, compania germană producătoare a vaccinului ARNm împreună cu Pfizer.

„Trebuie să fim conștienți de faptul că inclusiv cei triplu vaccinați sunt susceptibili de a transmite boala… Este evident că suntem departe de eficacitatea de 95% pe care am obținut-o împotriva virusului inițial”, a declarat Ugur Sahin pentru cotidianul francez Le Monde, întru-un interviu publicat săptămâna aceasta, transmite Euronews.

Ugur Sahin a mai spus că testarea pentru Covid-19 este importantă, în special pentru persoanele în vârstă, la fel ca și celelalte măsuri de protecție, cum ar fi purtarea măștii, adăugând că ”altfel nu vom putea controla extinderea rapidă a acestei noi variante”.

Compania germană proiectează deja un vaccin împotriva coronavirusului, adaptat noii variante, folosind proteina spike a lui Omicron și cele 32 de mutații dobândite ca atigen.

Potrivit Sahin, vaccinul adaptat noii variante ar trebui să fie gata până în luna martie, dacă acesta va beneficia de autorizarea de punere pe piață.

Sahin a respins opiniile potrivit cărora noile vaccinuri nu ar stimula imunitatea spunând că ”este o ipoteză nedovedită”. ”Personal nu cred că această problemă e reală”, întrucât sistemul imunitar are o adaptabilitate și o plasticitate ridicate și ar trebui să fie capabil să se activeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...