OMS: 2022, anul când putem să punem punct pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă dublarea prudenței în perioada sărbătorilor Crăciunului și sfârșitului de an. Responsabilul tehnic al luptei anti-Covid din cadrul OMS se arată optimist pentru anul viitor, transmite Euronews.

”În prezent, dispunem de instrumente care pot elimina spectrul grav al bolii. Putem reduce morbiditatea, spitalizările, cazurile grave, persoanele care necesită îngrijiri în terapie intensivă și numărul deceselor. Putem, de asemenea, să reducem răspândirea”, a subliniat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic cu lupta contra acestei pandemii în cadrul OMS.

Oficialul OMS a declarat că ”2022 este anul când putem să punem punct pandemiei de Covid-19”.

Vaccinarea sub vârsta de 12 ani

În mai multe țări europene a debutat vaccinarea copiilor sub 12 ani, o categorie de vârstă în mod particular expusă infectării. Este cazul Spaniei, Greciei sau al Ungariei. Totuși, acesta rămâne un subiect sensibil în opinia publică. La Zagreb, în Croația, sute de persoane au manifestat împotriva acestei măsuri.

Cu sprijinul armatei și al miilor de voluntari, Marea Britanie face eforturi pentru ca să accelereze campania de rapel vaccinal contra Covid-19. Trebuie spuns că totuși cifrele sunt alarmante. Miercuri – în ultimele 24 de ore  -, au fost înregistrate peste 78.000 de noi cazuri, un număr care nu a mai fost consemnat de la începutul pandemiei, mai transmite Euronews.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole