OMS: 348 de copii cu hepatită necunoscută. Ipoteze de lucru: adenovirusul, dar nu este exclusă legătura cu Covid-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că au fost identificate 348 de cazuri probabile de hepatită de cauză necunoscută și pentru a explica originea acestei boli atenția este concentrată mai mult pe ipoteza unui adenovirus, dar nu este exclusă legătura cu Covid-19.

Potrivit OMS, aceste cazuri de hepatită de origine neexplicată au fost detectate în 20 de țări. Un număr de alte 70 de cazuri suspecte, recenzate în 13 țări, așteaptă să fie confirmate prin teste. Doar șase țări au identificat mai mult de cinci cazuri, în schimb numai în Regatul Unit au fost raportate 160 de cazuri.

Progrese importante au fost realizate în ceea ce privește investigațiile complementare și ipotezele de lucru, a declarat Philippa Easterbrook, din cadrul Programului global de hepatită OMS, într-o conferință de presă.

În Statele Unite, autoritățile sanitare au indicat, la sfârșitul săptămânii trecute, că anchetează 109 cazuri similare, din care cinci decese. Și în Indonezia trei copii au decedat.

În prezent, principalele ipoteze se concentrează pe implicarea adenovirusului, luându-se în considerație și rolul infecției Covid, fie sub forma co-infecției, fie ca infecție anterioară, a declarat Philippa Easterbrook.

Testele efectuate săptămâna trecută au confirmat că aproximativ 70% din cazuri erau pozitive la adenovirus, sub-tipul 41, care în mod normal este asociat gastroenteritei, a mai precizat aceasta.

În general, adenovirusurile se răspândesc prin contact cu o persoană infectată, prin picături răspândite în timpul respirației, și provoacă simptome respiratorii, conjunctivite sau tulburări digestive.

Testele au mai evidențiat că aproximativ 18% dintre bolnavi erau pozitivi la Covid-19.

Philippa Easterbrook a anunțat că săptămâna viitoare ”ne concentrăm asupra testelor serologice pentru expuneri și infecții anterioare Covid”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole