OMS a calculat: Aproape 337 de milioane de ani de viață au fost pierduți din cauza Covid-19

Organizația Mondială a Săntății (OMS) vine cu cifre care evocă tragedia la scară globală provocată de pandemia de coronavirus: aproape 337 de milioane de viață pierduți din cauza Covid-19.

Potrivit OMS, în doi ani de pandemie, coronavirusul, apărut în China la sfârșitul anului 2019, a costat 336,8 milioane de ani de viață, provocând moartea prematură a milioane de persoane, transmit Le Point și AFP.   

”Este ca și cum a-i pierde 22 de ani de viață la fiecare deces prematur, a declarat jurnaliștilor Samira Asma, șef adjunct în cadrul OMS.

Și acest calcul se bazează pe datele disponibile în 2022. Dar de atunci, numărul morților a continuat să crească chiar dacă într-un ritm mai lent, ceea ce a determinat ca OMS să activeze nivelul de alertă sanitară cel mai ridicat, nu fără a preveni că totuși infecția Covid-19 nu a dispărut.

Bilanțul oficial al deceselor atribuite acestei boli, actualizat periodic de către OMS, este de 6,9 milioane de persoane, la data de 17 mai.

De subliniat că, totuși, numeroase țări nu au transmis către OMS date la zi. Este motivul pentru care OMS estimează că pandemia a făcut cu aproape de trei ori mai multe victime în trei ani: respectiv cel puțin 20 de milioane de decese. În cele 20 de milioane de decese sunt incluse cele provocate direct de Covid, dar și cele legate de impactul pandemiei asupra sistemelor de sănătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...