OMS anunță: COVID – 19 s-ar putea trata cu ierburi africane

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat ok-ul pentru testarea unor produse africane bazate pe ierburi medicinale, care ar putea trata COVID-19.

Totul se va desfășura după regulile și standarddele stabilite de OMS și conform termenelor stabilite de organizație pentru strângerea și analizarea datelor. Reprezentanții instituției susțin că dacă se constată că un medicament bazat pe medicină tradițională este sigur și eficace.

Asfel, „OMS va recomandă producerea lui pe scară largă”, a declarat dr. Prosper Tumusiime, director pentru Sănătate Universală în cadrul biroului regional pentru Africa al OMS, potrivit digi24.

„Adoptarea documentelor tehnice privind eficacitatea medicamentelor pe bază de ierburi va da asigurări că nu se vor face compromisuri în privința siguranței sănătății participanților la teste”, a arătat prof. Motlalepula Gilbert Matsabisa, șeful Comitetului de Experți.

Acum câteva luni, președintele Madagascarului a promovat utilizarea unei băuturi pe bază de artemisia – o plantă care s-a dovedit eficientă împotriva malariei – ca medicament anti-Covid, dar propunerea a fost respinsă categoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole