OMS avertizează: Ne îndreptăm înspre o perioadă dificilă. 10% din populația lumii ar fi fost infectată cu coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, luni, că aproximativ una din zece persoane ar fi fost infectate  cu noul coronavirus la nivel mondial, majoritatea populației planetei fiind încă vulnerabilă în fața virusului.

Conform Reuters, directorul executiv al Programului OMS pentru Urgențe Sanitare, Mike Ryan, a declarat în fața consiliului de administrație al organizației că numărul focarelor este în creștere în părțile din sud-estul Asiei și că infecțiile și decesele cauzate de coronavirus sunt în recrudescență în zone din Europa și estul Mediteranei.

„Cea mai bună estimare actuală [a OMS] ne spune că aproximativ 10% din populația globală ar fi fost infectată cu virusul. Procentul variază în funcție de țară, de mediul urban versus rural, și depinde de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a declarat Ryan.

„Ne îndreptăm acum înspre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat acesta.

Mike Ryan a mai spus că OMS a întocmit o listă de experți care să ia parte la o misiune internațională în China pentru a investiga originile coronavirusului și că aceasta a fost transmisă autorităților de la Beijing pentru a-și da acordul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...